Viceminister-president Hilde Crevits (CD&V), minister-president Jan Jambon (N-VA) en viceminister-president Bart Somers (Open Vld) op de persconferentie.
Volledig scherm
Viceminister-president Hilde Crevits (CD&V), minister-president Jan Jambon (N-VA) en viceminister-president Bart Somers (Open Vld) op de persconferentie. © Photo News

3.000 euro premie voor Vlaamse ondernemers die open blijven maar zwaar omzetverlies hebben

De Vlaamse regering heeft op een persconferentie nieuwe steunmaatregelen in het kader van de coronacrisis voorgesteld. Zo komt er naast de al aangekondigde hinderpremie een eenmalige compensatie voor bedrijven die open blijven, maar een omzetverlies van minstens 60 procent kennen. 

201 reacties

 • Jux

  1 jaar geleden
  en die da werken krijgen er gratis de kans op bij.. maar uitstel of enige compensatie? ik moet elke dag 15min langer blijven onbetaald en ook geen overuren dus gewoon gratis.. is al een voorproevertje voor later vrees ik..
 • GEERT DELOOF

  1 jaar geleden
  wel heel bizar dat alle gesloten winkels die ook online verkopen , en wss van steunmaatregelen genieten omdat ze verliezen lijden . op hun website melden dat leveringen 1 a 2 dagen langer kunnen duren wegens de grote drukte
 • Leonarda Van Opbroecke

  1 jaar geleden
  Naast die put van 11 miljard ligt een berg met miljarden , zeker ? Nu continu de media gebruiken over hun "vrijgevigheid". Maar de komende coronataksen zullen al wel uitgewerkt zijn. Wij geven, wij nemen en nemen nog eens omdat we gegeven hebben. Zo denken politici. Maar vergeten wel dat dit geefgeld van de bevolking is en niet uit hun zak komt. De 1e overbetaalde politici die nu zijn maandloon niet wil ontvangen moet nog geboren worden.
 • mark germanus

  1 jaar geleden
  Alle bedrijven die de laatste 3 jaar winsten gemaakt hebben,groot en klein,zouden 10% verplicht extra belast moeten worden op die winst,als solidariteitstaks .Die kan terug gerecupereerd worden in een periode van 5 jaar, dat geld moet in een speciaal fonds gestort worden om kleine KMO's te helpen.
 • Nicca Vermeirsch

  1 jaar geleden
  Deze regering staat enkel voor de rijke zelfstandige. De Vlaming kan op zijn kin kloppen. Wie zal al dit rondgestrooid geld later moeten terugbetalen ? Juist : de burger die zijn belastingen moet betalen. Niet de zelfstandige die terug een nieuwe wagen in zijn kosten geduwd heeft. Triestig deze NVA & VLD...
 1. Zes weken oude baby overleden in Connecticut - Ziekenhuizen niet tevreden over kwaliteit geleverde mondmaskers - "China verborg omvang van virusuitbraak”

  Zes weken oude baby overleden in Connecti­cut - Ziekenhui­zen niet tevreden over kwaliteit geleverde mondmas­kers - "China verborg omvang van virusuit­braak”

  • Een recordaantal Belgische coronapatiënten (436) heeft het ziekenhuis mogen verlaten. Helaas zijn er ook 123 nieuwe sterfgevallen. • De exponentiële stijging van het aantal mensen dat in het ziekenhuis ligt, is opmerkelijk afgenomen. • De Vlaamse regering heeft nieuwe steunmaatregelen voorgesteld. • In de VS zijn er op één dag 865 mensen gestorven, een record. • Groot-Brittannië heeft voor het eerst meer dan 500 sterfgevallen geregistreerd, ook in Frankrijk vielen meer dan 500 doden in een etmaal.
 2. HET DEBAT. Moet Pukkelpop toch plaatsvinden? En welke maatregelen moeten dan gelden? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Moet Pukkelpop toch plaatsvin­den? En welke maatrege­len moeten dan gelden? Dit is jullie mening

  De organisatie van Pukkelpop heeft laten weten dat de editie van 2021 niet doorgaat na “onverwachte wijzigingen na het Overlegcomité”. De organisatie vindt het te moeilijk om aan alle regels te voldoen. “PCR-testen van 72 uur werden teruggebracht naar 48 uur”, zegt de woordvoerder van Pukkelpop. “Antigeentesten hetzelfde verhaal. De geldigheidsduur werd van 48 naar 24 uur getrokken.” Veel mensen reageren teleurgesteld. Wat denk jij? Moet Pukkelpop toch plaatsvinden? En welke regels moeten dan gelden? Eerder vandaag lieten we experts en politici aan het woord, nu is het jullie beurt.