Viceminister-president Hilde Crevits (CD&V), minister-president Jan Jambon (N-VA) en viceminister-president Bart Somers (Open Vld) op de persconferentie.
Volledig scherm
Viceminister-president Hilde Crevits (CD&V), minister-president Jan Jambon (N-VA) en viceminister-president Bart Somers (Open Vld) op de persconferentie. © Photo News

3.000 euro premie voor Vlaamse ondernemers die open blijven maar zwaar omzetverlies hebben

De Vlaamse regering heeft op een persconferentie nieuwe steunmaatregelen in het kader van de coronacrisis voorgesteld. Zo komt er naast de al aangekondigde hinderpremie een eenmalige compensatie voor bedrijven die open blijven, maar een omzetverlies van minstens 60 procent kennen. 

 1. Zes weken oude baby overleden in Connecticut - Ziekenhuizen niet tevreden over kwaliteit geleverde mondmaskers - "China verborg omvang van virusuitbraak”

  Zes weken oude baby overleden in Connecti­cut - Ziekenhui­zen niet tevreden over kwaliteit geleverde mondmas­kers - "China verborg omvang van virusuit­braak”

  • Een recordaantal Belgische coronapatiënten (436) heeft het ziekenhuis mogen verlaten. Helaas zijn er ook 123 nieuwe sterfgevallen. • De exponentiële stijging van het aantal mensen dat in het ziekenhuis ligt, is opmerkelijk afgenomen. • De Vlaamse regering heeft nieuwe steunmaatregelen voorgesteld. • In de VS zijn er op één dag 865 mensen gestorven, een record. • Groot-Brittannië heeft voor het eerst meer dan 500 sterfgevallen geregistreerd, ook in Frankrijk vielen meer dan 500 doden in een etmaal.
 1. Onze man in New York: "De anders zo grote Thanksgiving Parade wordt een online feest"
  Play

  Onze man in New York: "De anders zo grote Thanksgi­ving Parade wordt een online feest"

 2. Groep vriendinnen zit opgesloten in auto met gigantische spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”
  Play

  Groep vriendin­nen zit opgesloten in auto met giganti­sche spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”