Viceminister-president Hilde Crevits (CD&V), minister-president Jan Jambon (N-VA) en viceminister-president Bart Somers (Open Vld) op de persconferentie.
Volledig scherm
Viceminister-president Hilde Crevits (CD&V), minister-president Jan Jambon (N-VA) en viceminister-president Bart Somers (Open Vld) op de persconferentie. © Photo News

3.000 euro premie voor Vlaamse ondernemers die open blijven maar zwaar omzetverlies hebben

De Vlaamse regering heeft op een persconferentie nieuwe steunmaatregelen in het kader van de coronacrisis voorgesteld. Zo komt er naast de al aangekondigde hinderpremie een eenmalige compensatie voor bedrijven die open blijven, maar een omzetverlies van minstens 60 procent kennen. 

201 reacties

 • julien de vos

  9 maanden geleden
  en die da werken krijgen er gratis de kans op bij.. maar uitstel of enige compensatie? ik moet elke dag 15min langer blijven onbetaald en ook geen overuren dus gewoon gratis.. is al een voorproevertje voor later vrees ik..
 • GEERT DELOOF

  9 maanden geleden
  wel heel bizar dat alle gesloten winkels die ook online verkopen , en wss van steunmaatregelen genieten omdat ze verliezen lijden . op hun website melden dat leveringen 1 a 2 dagen langer kunnen duren wegens de grote drukte
 • Leonarda Van Opbroecke

  9 maanden geleden
  Naast die put van 11 miljard ligt een berg met miljarden , zeker ? Nu continu de media gebruiken over hun "vrijgevigheid". Maar de komende coronataksen zullen al wel uitgewerkt zijn. Wij geven, wij nemen en nemen nog eens omdat we gegeven hebben. Zo denken politici. Maar vergeten wel dat dit geefgeld van de bevolking is en niet uit hun zak komt. De 1e overbetaalde politici die nu zijn maandloon niet wil ontvangen moet nog geboren worden.
 • mark germanus

  9 maanden geleden
  Alle bedrijven die de laatste 3 jaar winsten gemaakt hebben,groot en klein,zouden 10% verplicht extra belast moeten worden op die winst,als solidariteitstaks .Die kan terug gerecupereerd worden in een periode van 5 jaar, dat geld moet in een speciaal fonds gestort worden om kleine KMO's te helpen.
 • Rosanne Van Daele

  9 maanden geleden
  Deze regering staat enkel voor de rijke zelfstandige. De Vlaming kan op zijn kin kloppen. Wie zal al dit rondgestrooid geld later moeten terugbetalen ? Juist : de burger die zijn belastingen moet betalen. Niet de zelfstandige die terug een nieuwe wagen in zijn kosten geduwd heeft. Triestig deze NVA & VLD...
 1. Een op de 7 jonge bestuurders gebruikt regelmatig lachgas achter het stuur

  Een op de 7 jonge bestuur­ders gebruikt regelmatig lachgas achter het stuur

  Zes procent van de Belgische bestuurders rijdt minstens één keer per maand met de wagen na het gebruiken van lachgas. Bij jonge bestuurders is het probleem nog groter: 1 op de 7 bestuurders tussen 18 en 34 jaar en in Brussel zelfs 1 op de 3 jongere mannelijke bestuurders gebruikt dit product maandelijks alvorens de weg op te gaan. Dat blijkt uit een enquête bij een staal van 6.000 Belgen van Vias institute. Het verkeersinstituut waarschuwt donderdag samen met het Antigifcentrum voor de gevolgen op korte en lange termijn van lachgas, zowel op het vlak van verkeersveiligheid als gezondheid.
 2. Koud en overwegend droog, morgen overal sneeuw: ontdek hier waar en wanneer

  Koud en overwegend droog, morgen overal sneeuw: ontdek hier waar en wanneer

  Er staat ons dit weekend een winterprik(je) te wachten. Zaterdag zal een nieuwe sneeuwzone over ons land trekken, en deze keer zal het overal in Vlaanderen een tijdje sneeuwen. Bij temperaturen rond het vriespunt zal die sneeuw tijdelijk ook kunnen blijven liggen. “We verwachten overal in Vlaanderen een tijdelijk sneeuwtapijtje van enkele centimeters. Maar wie van de sneeuw wil genieten zal snel moeten zijn, want op zondag worden de temperaturen overal positief en smelt de sneeuw weer weg”, zegt Samuel Helsen, weerman bij NoodweerBenelux.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug