Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld)
Volledig scherm
Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) © BELGA

297 uitgeprocedeerde asielzoekers vrijgelaten uit gesloten centra om aan coronaregels te voldoen

De Dienst Vreemdelingenzaken heeft 297 uitgeprocedeerde asielzoekers moeten vrijlaten uit de gesloten opvangcentra om zo aan de hygiënemaatregelen rond het coronavirus te voldoen. Dat heeft minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) vanmiddag geantwoord op vragen in de Kamer. De beslissingen werden geval per geval genomen en er zitten geen mensen bij die criminele feiten hebben gepleegd, verzekerde ze. 

87 reacties

 • vandekempen bart

  2 jaar geleden
  en ook gisteren besliste de eussr om 15 miljard euro uit te delen in afrika en midden oosten als noodhulp. zonder enige voorwaarde, dus ook zonder dat die landen aangespoord worden hun illegalen terug te nemen.
 • EM Ve

  2 jaar geleden
  En? Zijn die voor ze "losgelaten" werden getest op corona? Trouwens, nu veel landen bezig zijn met hun mensen te repatriëren, waarom lopen ze bij uitzetting nog steeds rond?
 • Benny Deridder

  2 jaar geleden
  Als we Belgen kunnen terugvliegen, waarom deze illegalen dan ook niet ?
 • Nadine Abe

  2 jaar geleden
  En wij moeten in ons kot blijven waar is de logica .
 • Gino SINNESAEL

  2 jaar geleden
  Verwijdering naar bepaalde landen kan nog wel, aldus minister De Block. Terwijl er nog zoveel Belgen vastzitten in gans de wereld, waar tit op heden niets voor gedaan werd. De Belgische politici trekken meer en meer de kaart van de vreemdelingen, ipv de kaart van de eigen mensen, die tenslotte steeds de factuur dienen te betalen. Hoe lang gaat dit nog duren?
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.