Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

280.000 Vlamingen krijgen derde coronaprik: zo kan je checken of jij op de lijst staat

De eerste uitnodigingen voor een derde coronaprik worden vanaf 13 september verstuurd. Het Agentschap Zorg en Gezondheid schat dat het om 280.000 Vlamingen gaat, de meest kwetsbaren.

109 reacties

 • Plaqlez Jean

  4 maanden geleden
  eind oktober ga ik een griepprik krijgen bij de huisdokter ik ben 65 plusser dan nog een derde coronaprik op een jaar tijd 4 keer geprikt
 • Jacques-Philippe Leclerc

  5 maanden geleden
  Wat je ook leest, het feit is nog altijd dat alle grote farmaceutische bedrijven zoals Pfizer, Moderna en anderen die strijden om een Covid-19-remedie te creëren, vertrouwen op een methode die in meer dan twee decennia van onderzoek geen veilig of effectief mRNA-vaccin tegen een virale infectie heeft geproduceerd. Corona vaccinaties dwingen de virus om te muteren in sterkere varianten en dat we er met de spuiten nooit vanaf zullen geraken. Het "Spike-Protein" is en blijft het grote probleem.
 • Wesley Kenis

  5 maanden geleden
  Bart vansteenkiste: ik ben benieuwd if je nog zo een grote mond zou opzetten als het een van jouw naasten is die bij die "amper 6000" zou zijn. Voor die mensen is de "prijs voor de vrijheid" wel een met een wrange nasmaak, en dan voor de rest van hun leven met de "wat als..." vraag blijven zitten zonder ooit een antwoord te krijgen, tof hoe je over je "solidaire" medemens denkt.
 • bart vansteenkiste

  5 maanden geleden
  Eric Grosemans dat hebt u zeer goed gezegt , veel levens zijn te danken aan die mannen en dat we dank zei hun pillen nog kunnen genieten en langer leven. die mannen doen hun best om het perfecte vaccin samen te stellen , maar dit vraagt tijd . als corona nog een tijd blijft zullen alle belgen in 2022 achter nieuwe prikken moeten en dat is een FEIT. ze volgen het op hoelang de vaccins werken wees gerust. en of er doden vallen met 2 prikken of erg ziek worden , in amerika zijn er al ook bekenden.
 • Nadine Verbraeken

  5 maanden geleden
  Ik ben risicopersoon. Mag ik aub zelf beslissen of ik een 3de prik wil? Ik will er graag voor betalen ook. Waarom beslist de regering in mijn plaats?
 1. Vlaamse regering verlengt compensatieregeling in kinderopvang - 4,4 procent overtreedt verplichting telewerk

  Vlaamse regering verlengt compensa­tie­re­ge­ling in kinderop­vang - 4,4 procent overtreedt verplich­ting telewerk

  Het Overlegcomité heeft een akkoord bereikt over de invoering van een coronabarometer. Dat instrument moet met parameters en kleurcodes (rood, oranje en geel) meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. We starten in code rood vanaf 28 januari. In code rood blijven de regels voor de horeca hetzelfde. Enkel het sluitingsuur zal middernacht zijn in plaats van 23 uur. Vanaf 1 maart is een boosterprik verplicht voor een geldig Covid Safe Ticket (CST), ten laatste vijf maanden na tweede prik. Herlees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus van zondag 23 januari hier.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.