Het centrum van Spa liep op 14 juli 2021 helemaal onder.
Volledig scherm
Het centrum van Spa liep op 14 juli 2021 helemaal onder. © AFP

27 Afghaanse vluchtelingen ondergebracht in Spa, enkele weken na overstromingen

In de Luikse stad Spa zijn maandag 27 Afghaanse vluchtelingen gearriveerd aan een centrum van Defensie. Dat meldt burgemeester Sophie Delettre (MR). “Tot verbazing van het stadsbestuur waren de vluchtelingen totaal niet omkaderd door Fedasil”, zegt ze. “De families met kinderen moesten dus worden ontvangen en van eten voorzien door de slachtoffers van de overstromingen.” Volgens een bron bij Defensie is die opvang in Spa “een tijdelijke oplossing”. Defensie, en niet Fedasil, is in eerste instantie tijdelijk belast met de zorg over de Afghaanse geëvacueerden uit Kaboel. 

 1. Van Quickenborne vanuit safehouse: “Wat nu gebeurt, zal me op geen enkele manier afleiden”
  Play
  Kortrijk

  Van Quickenbor­ne vanuit safehouse: “Wat nu gebeurt, zal me op geen enkele manier afleiden”

  De buurt rond de woning in Kortrijk van Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is weer een belegerde vesting, net zoals in september toen bleek dat er een plan was om de minister van Justitie te ontvoeren. Aanleiding zou een nieuwe dreiging zijn tegen Van Quickenborne. “Volgens onze bronnen zou het opnieuw een dreiging vanuit het drugsmilieu zijn”, zegt VTM NIEUWS-journalist Klaas Danneel. In een video op Instagram zegt Van Quickenborne dat hij en z’n gezin het goed stellen. “We zijn het intussen een beetje gewend, maar dat maakt het niet goed”, aldus de minister.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.