REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

257.000 IP-adressen gebruikt bij cyberaanval op Belgische overheid

Bij de gigantische cyberaanval op de websites van de Belgische overheidswebsites zijn gisteren 257.000 IP-adressen uit 29 landen gebruikt. Dat blijkt uit een analyse van IT-bedrijf Secutec. Het federaal parket zal een gerechtelijk onderzoek openen naar de cyberaanval op het netwerk van de internetprovider Belnet. 

8 reacties

 • Dirk Dieleman

  1 jaar geleden
  Blijkbaar hadden ze de mijne ook te pakken, pas na een grondige heropstart en alles te resetten kreeg ik weer controle en dat terwijl alles save was volgen mijn anti-programmaatje, lol!
 • Rik Vangaal

  1 jaar geleden
  Wacht maar tot biljetten en munten worden afgeschaft. Gegarandeerd dat onze munt wordt aangevallen en de financiële situatie van elke burger op z’n kop wordt gezet.
 • Katrien Caers

  1 jaar geleden
  Gelukkig zijn al onze gegevens veilig. Dat horen we onmiddellijk uit alle hoeken. Die lui doen dat gewoon voor de fun. Geen haar op hun hoofd die onze gegevens wou stelen.
 • Kris Claes

  1 jaar geleden
  Johan Streulens misschien toch even het verschil leren tussen cyberaanval en hackaanval. Dit soort aanval heeft technisch gezien niets met veiligheid of veiligheidslek te maken.
 • M Veo

  1 jaar geleden
  Hoezo, nog meer in de toekomst ? Leren ze dan niets uit deze flater ? Gewoon enkel Belgische IP adressen toelaten op server. Gebruikers moeten ook nakijken of hun firewall niet is gehacked om deze ddos aanvallen te lanceren vanuit hun PC Gewoon op firewall / standaard instellingen zetten om dat op te lossen.