Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AP

250 scholieren krijgen thuis les door psychische problemen

Rode Neuzen DagDe groep jongeren die niet meer naar school kan als gevolg van psychische problemen, neemt toe. Dat laat zich voelen bij Bednet: jaar na jaar stijgt daar het aantal aanvragen van jongeren met psychische kwetsbaarheid. Na kanker is het de voornaamste reden voor internetonderwijs.

14 reacties

 • Caroline Poelmans

  3 jaar geleden
  Dank u Sandra , na 22 jaar Buitengewoon Onderwijs durf ik met de hand op het hart zeggen dat daar iedere dag keihard gewerkt wordt en we vele jongeren zien openbloeien , zichzelf leren ontdekken en leren wat hun positieve potentieel is. Jongeren met een specifieke of multiple problematiek , ook geestelijk, krijgen er elke dag opnieuw zorg op maat. Dit wegwuiven , ridiculiseren is niet eerlijk ! Bezoek Sint-Ferdinand in Lummen en misschien raakt u geïnspireerd ! Dikke duim aan hen !
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Er zijn volwassenen die een goede job en de ratrace opgeven om een totaal ander leven te leiden in the middle of nowhere EN er te werken. Waarom zouden sommige kinderen geen rust nodig hebben ? Op school zit je constant in een groep. Is dat een soort religie dat je alleen maar iets kan leren op school EN in groep ?
 • ronny cuypers

  3 jaar geleden
  Amai wat gaat daar van komen.De watjesgeneratie.
 • Pieter Verhulst

  3 jaar geleden
  De omgekeerde wereld. Slachtoffers van pesterijen edm moeten thuisonderwijs volgen, daders lopen vrolijk rond. Het zou omgekeerd moeten zijn, pesters niet meer toelaten op schoolbanken, verplichten tot thuisonderwijs. Minder kans om hun diploma te halen. Maar zoals steeds zijn het slachtoffers die zich moeten behelpen. Ook niet juist om mensen die zich mss moeilijk integreren net af te zonderen. Maar ja, Belgie he.
 • Jane Doe

  3 jaar geleden
  Geef ze nog een extra stempel. Eerlijk, ze weten dat het door pesterijen komt, maar in de plaats van dat te erkennen dat ze slachtoffer zijn geven ze hen nog is een extra duw. En thuisstudie is niets mis mee. Persoonlijk had ik dat ook liever gehad. Ik vond de meeste van mijn leeftijdsgenoten te kinds en niets gemeen met hen. Thuisstudie is gewoon voor veel kinderen beter, je leert op je eigen tempo. Leraar is overroepen, de meerderheid rammelt toch maar een boek af zonder enige kennis.