Huidig burgemeester Bram Degrieck en voormalig burgemeester Ann Vanheste
Volledig scherm
PREMIUM
Huidig burgemeester Bram Degrieck en voormalig burgemeester Ann Vanheste © GUS/Benny Proot

25 jaar oude familievete doet strijd om burgemees­tersjerp in De Panne in politiek straatge­vecht ontaarden: “Dit is brol”

Aan onze kust waait het altijd wat meer. Maar zoals het in De Panne de voorbije twee weken politiek heeft gestormd, dat is du jamais vu. Twee burgemeesterwissels op twee weken tijd, bedreigingen aan het adres van kinderen, een verboden betoging, politiekers die opstappen, politiekers die hun kar keren: de bliksems sloegen langs alle kanten in. En dan regende het ook nog eens verwijten. Als je de protagonisten moet geloven, dan zitten het gemeentebestuur en de gemeenteraad van De Panne vol verraders, bedriegers en machtswellustelingen. Reconstructie van twee weken gemeentepolitiek op zijn allersmalst. Of hoe een 25 jaar oude familievete in een politiek straatgevecht ontaardde. 

65 reacties

 • Danny Govaerts

  2 maanden geleden
  Somers trekt twee dingen door elkaar die niets meer met goed bestuur of überhaupt met logische politiek te maken hebben. Locale besturen hebben niets met nationale politiek te maken en toch kan de burgemeester enkel sprake maken op de scherp als hij uit de grootste familie komt. Dus nooit van een vlaamse partij als die niet in de twee landshelften op komt. Van kiezers bedrog gesproken. Gaat het enkel over de partij met de meeste stemmen in een gemeente ook kiezers bedrog. Deze regel is overbodig
 • walter huybrechts

  2 maanden geleden
  Somers heeft het weer klaargespeeld,iets dat goed werkt vernietigen,goe bezig,dit zorgt alleen voor politieke onrust en achterdocht in de gemeentebesturen,wat bij de vorming van een gemeentebestuur bij aanvang is onderhandelt moet worden gerespecteerd en geen overlopers die normaal niet eens van belang zijn voor goed bestuur, anders nieuwe verkiezing
 • Ronald De Smet

  2 maanden geleden
  Dit heeft niets met familievete te maken. Cindy Verbrugge heeft, gefrustreerd omdat ze terecht dienst toerisme werd afgenomen, als persoon en niet als partijvertegenwoordiger andere zwakkelingen kunnen overtuigen een machtsgreep te doen. De reactie van de overgrote meerderheid van de inwoners in het voordeel van burgervader en niet geldschepper, Degrieck, heeft er toe geleid dat de motie van wantrouwen werd ingetrokken. Onkundige Vanheste kwam zichzelf zelfs niet verdedigen op de raad.
 • Noël Laperre

  2 maanden geleden
  Nie neuten. Politiek heeft 3 speerpunten. Machtswellust, graaien en ellebogenwerk. Het meest te vrezen is niet de oppositie maar de eigen partijleden. Dus niet neuten aub.
 • Emma Verschelde

  2 maanden geleden
  Bart Somers heeft nogal vaak een bepaalde bedoeling. Alleen draaien zijn goede bedoelingen altijd uit op een farce waarbij de meerderheid van bevolking het omgekeerde krijgt van wat ze wil. Somers is de verpersoonlijking van de anti-democratie.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Klimaatexperts willen Vlaamse veestapel drastisch verminderen om uitstoot te beperken
  56

  Klimaatex­perts willen Vlaamse veestapel drastisch verminde­ren om uitstoot te beperken

  "Een doordachte reductie van de veestapel is noodzakelijk", zo luidt een advies van het Vlaams Opvolgpanel Klimaat aan de Vlaamse regering, waarover Het Nieuwsblad bericht. De Vlaamse regering moet nu aan de slag met het advies, maar de kwestie ligt héél gevoelig, schrijft de krant. In het rapport staat een scenario waarbij bijvoorbeeld het aantal varkens met ruim 1,7 miljoen dieren en het aantal kippen met ruim 23 miljoen zou dalen.