Gisteren werd aan de Britse ambassade in Brussel ook al geprotesteerd in de hoop dat de autoriteiten van het land het uitleveringsverzoek door de VS afwijzen.
Volledig scherm
Gisteren werd aan de Britse ambassade in Brussel ook al geprotesteerd in de hoop dat de autoriteiten van het land het uitleveringsverzoek door de VS afwijzen. © Photo News

25.000 handtekeningen voor Julian Assange afgeleverd aan Amerikaanse ambassade

BinnenlandEen delegatie van vertegenwoordigers van Amnesty International heeft dinsdagochtend een petitie met zo'n 25.000 in België verzamelde handtekeningen bij de Amerikaanse ambassade in Brussel afgeleverd in de hoop dat de aanklachten tegen Wikileaks-oprichter Julian Assange worden ingetrokken. Maandag werden de zittingen in de zaak rond het Amerikaanse verzoek tot uitlevering van Assange in een Londense rechtbank hervat.

 1. Het kleinste kerstfeest ooit: hoe vier je dat? “Zie het vooral niet als verkiezing van wie het liefst gezien is”
  PREMIUM

  Het kleinste kerstfeest ooit: hoe vier je dat? “Zie het vooral niet als verkiezing van wie het liefst gezien is”

  Het kleinste kerstfeest ooit wordt het straks. Want de knoop is doorgehakt: géén uitzonderingen, géén coronapauze. Het nieuwe jaar induiken kan straks met slechts één knuffelcontact. Alleenstaanden mogen er twee uitnodigen. Het levert voor sommigen nu al meer stress op dan voor het prepareren van een feestmaal voor 25 gasten. Experts geven raad: “De dobbelsteen gooien of lotje trekken is niet eens zo gek om te bepalen wie je uitnodigt.”
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren