“Het nieuwe KMSKA heeft zich dit weekend meteen op de kaart gezet”, zegt Luk Lemmens, museumvoorzitter.
Volledig scherm
“Het nieuwe KMSKA heeft zich dit weekend meteen op de kaart gezet”, zegt Luk Lemmens, museumvoorzitter. © Klaas De Scheirder

25.000 bezoekers ontdekken vernieuwde KMSKA tijdens heropeningsfeest

In Antwerpen hebben 25.000 mensen de voorbije dagen een eerste bezoek gebracht aan het volledig gerenoveerde en uitgebreide KMSKA. Het museum is na elf jaar van werken eindelijk weer klaar om zijn meesterwerken van onder meer Rubens, Ensor, Van Dyck en Magritte te tonen en doet dat bovendien in een experimentele nieuwe presentatie waarbij klassieke kunst het gezelschap krijgt van moderne installaties.

 1. Onderzoek naar “mogelijk strafbare feiten” op school waar leerlingen werden vernederd door leerkrachten, school werkt mee aan onderzoek

  Onderzoek naar “mogelijk strafbare feiten” op school waar leerlingen werden vernederd door leerkrach­ten, school werkt mee aan onderzoek

  Het parket van Oost-Vlaanderen voert in een Ninoofse GO!-school een onderzoek naar “mogelijk strafbare feiten” en zoekt - naast het verhoren van alle betrokkenen - naar objectief bewijsmateriaal. De onderzoekscel van Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws publiceerde vrijdag getuigenissen over wantoestanden in de Middenschool met speciale klasjes voor leerlingen van 12 en 13 jaar met een autismespectrumstoornis.
 2. Vrijwilligers helpen middeleeuwse stenen schoon te maken: “Je hebt letterlijk en figuurlijk een brok geschiedenis in handen”
  Ieper

  Vrijwilli­gers helpen middeleeuw­se stenen schoon te maken: “Je hebt letterlijk en figuurlijk een brok geschiede­nis in handen”

  De stad Ieper doet een beroep op vrijwilligers om hun archeologische vondsten te bewaren. Een tiental mensen hielp vrijdag mee om stenen afkomstig uit de middeleeuwse kademuur die aan de Leet werd opgegraven schoon te maken. Met die stenen wordt een zitbank gemaakt op het vernieuwde plein. Ook het personeel van de technische dienst wordt ingeschakeld om de archeologisch vondsten uit de uitgegraven aarde te zeven.
 1. Onze man ontdekt het vernieuwd KMSKA samen met trotse Antwerpenaars: “Een dag voor de geschiedenisboeken”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Onze man ontdekt het vernieuwd KMSKA samen met trotse Antwerpe­naars: “Een dag voor de geschiede­nis­boe­ken”

  Balletdansers, acrobaten, een 120-koppig koor,… Voor de openingsceremonie van het vernieuwde Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) zijn kosten noch moeite gespaard. En terécht: met het vernieuwde KMSKA beschikt Antwerpen – mogen we even chauvinistisch doen? – over een museum van wereldallure. Vele honderden Antwerpenaars trotseerden zaterdag dan ook de regen om het openingsspektakel te aanschouwen. Hun trots konden ze nauwelijks verstoppen. “Fier? Ik? Dat zie je goed.”