De witte mars in 1996. 'Sindsdien is er al veel verbeterd bij de communicatie tussen veiligheidsdiensten.'
Volledig scherm
De witte mars in 1996. 'Sindsdien is er al veel verbeterd bij de communicatie tussen veiligheidsdiensten.' © © Photo News

23 jaar na witte mars trekt zondag zwarte mars door Brussel

Zondag 20 oktober trekt er een zwarte mars tegen de voorwaardelijke vrijlating van kinderontvoerders zoals Michel Lelièvre of Marc Dutroux door de straten van Brussel. De zwarte mars komt er exact 23 jaar na de witte mars die honderdduizenden mensen in de hoofdstad op de been bracht.

 1. Vader van Eefje staat oog in oog met Michel Lelièvre, de handlanger van Dutroux: “Angstaanjagend”

  Vader van Eefje staat oog in oog met Michel Lelièvre, de handlanger van Dutroux: “Angstaan­ja­gend”

  Michel Lelièvre (48), de handlanger van Marc Dutroux die medeplichtig was aan de ontvoering en opsluiting van vier van de slachtoffers van Dutroux, wil vrijkomen onder elektronisch toezicht. Maar de beslissing of Lelièvre al dan niet vervroegd zal vrijkomen met een enkelband laat nog op zich wachten tot 30 september. Eefjes vader Jean Lambrecks stond oog in oog met Lelièvre in de rechtszaal: “Angstaanjagend”.
 2. Rechtbank laat Michel Lelièvre, handlanger van Marc Dutroux, vervroegd vrij: “Dit is vreselijk”
  Binnenland

  Rechtbank laat Michel Lelièvre, handlanger van Marc Dutroux, vervroegd vrij: “Dit is vreselijk”

  De strafuitvoeringsrechtbank in Brussel heeft beslist om Michel Lelièvre, de drugsverslaafde kompaan van Marc Dutroux, vervroegd vrij te laten. Lelièvre kreeg in 2004 als lid van de bende-Dutroux 25 jaar cel. Hij werd onder meer schuldig bevonden aan foltering en opsluiting van vier meisjes, waarvan twee het niet overleefden. Jean Lambrecks, vader van de vermoorde Eefje, reageerde al op de beslissing. “Ik ben niet akkoord”, verklaart hij aan HLN.
 1. Ook Dutroux probeert weer vervroegd vrij te komen: “Langer dan 15 jaar vastzitten heeft geen zin”

  Ook Dutroux probeert weer vervroegd vrij te komen: “Langer dan 15 jaar vastzitten heeft geen zin”

  Zeven jaar na de ex van Dutroux, Michelle Martin, bekwam ook zijn drugsverslaafde handlanger, Michel Lelièvre, gisteren zijn vervroegde vrijlating onder voorwaarden. Maar wat met Marc Dutroux zelf? Op 17 oktober zal de strafuitvoeringsrechtbank in Brussel zich buigen over een nieuwe aanvraag. Zijn advocaat hoopt dat de tot levenslang veroordeelde pedofiel - 62 intussen - ooit vrij kan komen. “Het heeft geen zin om iemand langer dan 15 jaar op te sluiten”, zei hij aan RTL.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?