De witte mars in 1996. 'Sindsdien is er al veel verbeterd bij de communicatie tussen veiligheidsdiensten.'
Volledig scherm
De witte mars in 1996. 'Sindsdien is er al veel verbeterd bij de communicatie tussen veiligheidsdiensten.' © © Photo News

23 jaar na witte mars trekt zondag zwarte mars door Brussel

Zondag 20 oktober trekt er een zwarte mars tegen de voorwaardelijke vrijlating van kinderontvoerders zoals Michel Lelièvre of Marc Dutroux door de straten van Brussel. De zwarte mars komt er exact 23 jaar na de witte mars die honderdduizenden mensen in de hoofdstad op de been bracht.

13 reacties

 • Jennifer Peeters

  1 jaar geleden
  Laetitia Dubois. Heb jij 23 jaar geleden gevolgd wat die twee die kinderen hebben aangedaan? Het is een schande dat die ene al vrijkomt en dat Dutroux ook een kans maakt. En jij durft te zeggen dat een betoging belachelijk is. Hoe harteloos kan je zijn!!!
 • F Peeters

  1 jaar geleden
  Met dank aan de beruchte wet Lejeune.
 • Jan Verstrepen

  1 jaar geleden
  Geens is verantwoordelijk hij kan hem dus in zijn huis opnemen.
 • Leonarda Van Opbroecke

  1 jaar geleden
  Kunnen beter betogen tegen het beleid van Geens en hem uit al zijn politieke ambten te zetten. Die man is een gevaar voor onze samenleving.
 • Marc Baert

  1 jaar geleden
  Beste oplossing dwangarbeid om al de pillen en medicatie , bezoeken therapeut die fam tot laatste levensdagen moet nemen om een klein beetje te functioneren ,en nu naar lucht moeten happen hun oren en ogen niet geloven ,waar een beschaafd mens zelfs niet durvd aan denken of voor mogelijk houden.
 1. Ook Dutroux probeert weer vervroegd vrij te komen: “Langer dan 15 jaar vastzitten heeft geen zin”

  Ook Dutroux probeert weer vervroegd vrij te komen: “Langer dan 15 jaar vastzitten heeft geen zin”

  Zeven jaar na de ex van Dutroux, Michelle Martin, bekwam ook zijn drugsverslaafde handlanger, Michel Lelièvre, gisteren zijn vervroegde vrijlating onder voorwaarden. Maar wat met Marc Dutroux zelf? Op 17 oktober zal de strafuitvoeringsrechtbank in Brussel zich buigen over een nieuwe aanvraag. Zijn advocaat hoopt dat de tot levenslang veroordeelde pedofiel - 62 intussen - ooit vrij kan komen. “Het heeft geen zin om iemand langer dan 15 jaar op te sluiten”, zei hij aan RTL.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"