Maria Paula Moraes knuffelt haar 82-jarige vader. De twee zijn vanwege het coronavirus gescheiden door een 'knuffelgordijn' in Sao Paulo, Brazilië.
Volledig scherm
PREMIUM
Maria Paula Moraes knuffelt haar 82-jarige vader. De twee zijn vanwege het coronavirus gescheiden door een 'knuffelgordijn' in Sao Paulo, Brazilië. © EPA

2020 in cijfers: een jaar van veel minder, maar ook van veel meer

De markt van de nieuwe wagens is dit jaar met meer dan 20% gekrompen. Met 425.000 nieuw ingeschreven auto's is 2020 veruit het zwakste jaar van deze eeuw. Wat een vreemd jaar was dit. Een jaar waarin we weinig of niet op reis gingen, van thuis werkten en minder dan ooit in de file stonden. Een jaar van contactloos betalen, van minder energie verbruiken en van lege voetbalstadions. 2020 in een paar opvallende cijfers gevat.

1 reactie

 • Willy De Ridder

  4 weken geleden
  Hallucinante cijfers
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Onderwijspartners buigen zich over verlenging krokusvakantie en ruimere mondmaskerplicht

  Onderwijs­part­ners buigen zich over verlenging krokusva­kan­tie en ruimere mondmasker­plicht

  Het onderwijsveld buigt zich vandaag tijdens een overleg onder meer over de verlaging van de leeftijd voor mondmaskerplicht en een extra week 'afkoelingsperiode' voor of na de krokusvakantie. Het belangrijkste is dat de veiligheid gewaarborgd wordt, klinkt het bij de onderwijsbonden. Of de scholen binnenkort zelfs opnieuw moeten sluiten? Dat hoeft misschien met deze vier maatregelen zo ver niet te komen.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is