200 krakers moeten kerkgebouw Sint-Joost niet verlaten

De eigenaar van de voormalige Gesù-kerk gaat morgen niet over tot de uitzetting van de zowat 200 bewoners van de site aan de Kruidtuin in Sint-Joost-ten-Node. Dat heeft hij in een mail aan de krakers laten weten. Voorlopig is geen nieuwe datum vastgelegd.

 1. Steeds meer kankerpatiënten zetten behandeling stop door corona: “Op deze manier hoeft het niet meer”
  PREMIUM

  Steeds meer kankerpa­tiën­ten zetten behande­ling stop door corona: “Op deze manier hoeft het niet meer”

  Ze heten Isabelle, An en Arlette. Alle drie strijden ze tegen kanker, en alle drie vertellen ze hoe corona hun strijdlust langzaam maar zeker heeft afgepakt. "Waarvoor moeten we nog vechten? We mogen niet meer reizen, kunnen niet meer gaan shoppen met vriendinnen..." Hadi Waelkens, diensthoofd van de psychologen in het UZ Leuven, ziet steeds vaker kankerpatiënten afhaken. "Hun leven is nu zodanig beperkt dat ze een zware operatie en lange therapie niet meer zien zitten en stoppen met hun behandeling."
 2. 200 krakers dreigen uit kerk in Sint-Joost gezet te worden

  200 krakers dreigen uit kerk in Sint-Joost gezet te worden

  Enkele kabinetsleden van Brussels staatssecretaris Christos Doulkeridis (Ecolo), belast met Huisvesting, hebben deze middag deelgenomen aan de vergadering van ongeveer 200 mensen die in de Gesù-kerk in Sint-Joost-ten-Node verblijven. De reden daarvoor is een brief die de eigenaar vorige week stuurde naar de krakers, met de vraag het gebouw volgende maandag te verlaten, zoniet worden ze eruit gezet. De krakers willen in het gebouw blijven, aangezien nog geen ander onderkomen is gevonden.
 1. Febelfin waarschuwt voor nieuwe 'kluisrekeningfraude'

  Febelfin waarschuwt voor nieuwe 'kluisreke­ning­frau­de'

  Bankenfederatie Febelfin waarschuwt voor een nieuwe vorm van fraude waarbij oplichters hun slachtoffer opbellen en zich voordoen als een bankbediende. Concreet sturen de oplichters eerst een phishingbericht om toegang te krijgen tot de rekening van het slachtoffer. Daarna bellen ze die persoon op met de raad om geld over te schrijven naar een zogezegd veilige kluisrekening omdat er verdachte verrichtingen zouden zijn vastgesteld op de bankrekening, waarschuwt Febelfin.