Het centrum voor illegalen in Merksplas.
Volledig scherm
Het centrum voor illegalen in Merksplas. © Ton Wiggenraad

200 illegale personen op vrije voeten als gevolg van coronacrisis

In totaal komen 200 personen die illegaal in het land verblijven, die vastzaten in een gesloten centrum, op vrije voeten. Volgens de Dienst Vreemdelingenzaken gaat het om kwetsbare personen en om illegale personen die van de wetgever vrij moesten komen, maar als het gevolg van het coronavirus niet met het vliegtuig kunnen worden gerepatrieerd. “De 304 illegale personen die bijvoorbeeld een veroordeling opliepen, blijven wél vastzitten”, benadrukt DVZ-woordvoerder Geert De Vulder.

22 reacties

 • pipo de clown

  2 jaar geleden
  Krijgen deze vrijgelaten personen ook direkt een boete als ze zich op straat bevinden of is dit enkel voor de legale burgers van toepassing?
 • Paul Penasse

  2 jaar geleden
  Plaats genoeg in Laken !!
 • patrrik versys

  2 jaar geleden
  Net op tv gehoord : WHO vindt dat vrij verkeer van personen gewoon dit moet gaan in Europa zonder enige vorm van controle op corona. Deze illegalen kunnen ook gewoon rond zwerven en mensen besmetten. De Belg moet(terecht) thuis blijven om uitbreiding tegen te gaan
 • Helene Van der Heyden

  2 jaar geleden
  De koning gebruikt zijn vliegtuig niet gebruik dat
 • Maria de swert

  2 jaar geleden
  En die zijn natuurlijk allemaal getest dat ze virusvrij zijn , typisch België !
 1. Man in kritieke toestand afgevoerd na overdosis op Antwerp Pride, ook vrouw zwaargewond
  ANTWERP PRIDE

  Man in kritieke toestand afgevoerd na overdosis op Antwerp Pride, ook vrouw zwaarge­wond

  Het Love United Festival op de Zuiderkaaien, afsluiter van de Antwerp Pride, is gisterenavond rond half tien verstoord door een incident. Een man en een vrouw werden er plots onwel na een overdosis. De man werd daar gereanimeerd en is in kritieke toestand afgevoerd. “Mogelijk gaat het om een drugsgerelateerd ongeval, maar dat is nog niet zeker. We hebben de muziek even stilgelegd en ons publiek gewaarschuwd voor de gevaren”, zegt de organisatie. Volgens de politie gaat het vrijwel zeker om een overdosis.