De dioxinecrisis van juni 1999 leidde tot het preventief ruimen van miljoenen kippen.
Volledig scherm
De dioxinecrisis van juni 1999 leidde tot het preventief ruimen van miljoenen kippen. © ap

20 jaar (!) na dioxinecrisis eindelijk rechtszaak over schade die vetsmelter Verkest aanrichtte: voedselagentschap eist 24 miljoen euro

DioxinecrisisBijna twintig jaar na de dioxinecrisis is er voor de Gentse correctionele rechtbank opnieuw gepleit in de zaak van de afhandeling van de schadevergoedingen. Het federaal voedselagentschap FAVV eist 24 miljoen euro van onder meer vetsmelters Verkest. Ook een reeks veevoederfabrikanten vraagt zware schadevergoedingen. De Belgische staat en het Vlaams gewest, die eerder tot 400 miljoen euro vergoeding wilden, hebben zich niet in de zaak gesteld.

23 reacties

 • Fred Astair

  3 jaar geleden
  Wat een prestatie van justitie!
 • Luc Scheepers

  3 jaar geleden
  Dat moet dan toch een gedegen onderzoek geweest zijn. Volgens mij is zulks een termijn enkel nodig om, diegene die er slijkgeld (lees: niet de gewone en middelmatige mens dus) aan verdient hebben, buiten vervolging te kunnen stellen. Daarom misschien ook dat de Belgische staat en het Vlaams gewest zich niet stellen. Men roert niet in het eigen potje! Het echte vet komt dan misschien boven drijven.
 • Peter De Kneef

  3 jaar geleden
  VERJAARD!
 • chris delanghe

  3 jaar geleden
  Uiteraard een zeer indrukwekkende prestatie die ons land miljoenen gekost heeft. 24 milj euro met of zonder intrest? Uiteraard gaat Verkest dat onmiddelijk betalen. Het geld wat die heeft is al lang heel lang ergens in een of ander belastingsparadijs , toch. Na 20 jaar zal die dat toch wel zien aankomen? Als dat geen snelrecht betreft. justitie werkt zich echt wel krom met zo'n puike prestatie waar iedereen duizelig van wordt. Gepakt in snelheid !!!
 • francois van thielen

  3 jaar geleden
  geen woorden voor
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee