20.000 wedstrijdduiven zijn nog vermist na internationale wedstrijd

20.000 wedstrijdduiven zijn niet thuisgekomen na een internationale duivenwedstrijd. 26.000 duiven vertrokken vrijdag uit Narbonne, in het zuiden van Frankrijk. Er zijn er maar 6000 aangekomen bij hun baasjes. Volgens Pascal Bodengien, voorzitter van de Belgische Duivenbond, heeft de organisator de weerkaarten onvoldoende geanalyseerd: “Het was duidelijk dat er vrijdagochtend een onweerszone boven het gebied hing. Maar er is te weinig aandacht aan besteed, met dit als gevolg.” De Belgische Duivenbond heeft een spoedvergadering ingeroepen om na te gaan wie verantwoordelijk is voor de fout bij het lossen van de duiven.

 1. Stikstofarrest zorgt voor sterke daling aanvragen en vergunningen landbouwbedrijven: 90% van aanvragen geweigerd

  Stikstofar­rest zorgt voor sterke daling aanvragen en vergunnin­gen landbouwbe­drij­ven: 90% van aanvragen geweigerd

  Sinds het veelbesproken stikstofarrest van februari 2021 worden er veel minder vergunningen aangevraagd door en afgeleverd aan de landbouwsector. Dat blijkt uit recente cijfers uit het omgevingsloket. Volgens Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) bewijzen de cijfers "dat de verdere uitvoering van het stikstofakkoord in het belang is van landbouwers zélf om vergunningen te kunnen bekomen in de toekomst".
 2. Covid en RSV tanen rustig weg: minder dan 700 coronapatiënten in ziekenhuis

  Covid en RSV tanen rustig weg: minder dan 700 coronapa­tiën­ten in ziekenhuis

  Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen blijft dalen. Er zijn nu 649 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, van wie 45 op de intensive care. Dat blijkt vrijdagochtend uit de cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Dat laat ook nog weten dat de RSV-epidemie officieel voorbij is. De griepepidemie is nog steeds in het land: het aantal incidenties bij de huisartsen stabiliseerde de voorbije week.
 3. De Croo voorstander van accijnshervorming: “Normaal dat crisismaatregelen op bepaald moment aflopen”

  De Croo voorstan­der van accijnsher­vor­ming: “Normaal dat crisismaat­re­ge­len op bepaald moment aflopen”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) vindt dat de accijnshervorming moet worden uitgevoerd. “Het is logisch dat crisismaatregelen op een bepaald moment een einde krijgen”, zei de premier vanmiddag in de plenaire vergadering van de Kamer. Er is voorlopig nog geen consensus binnen de meerderheid over de hervorming die minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) eerder deze week voorstelde.