Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto

2 op de 3 werknemers toch ontslagen na langdurige ziekte

Twee op de drie werknemers die na een lange ziekte via een traject van re-integratie toch weer aan het werk kunnen, worden alsnog ontslagen door hun werkgever. Dat blijkt uit nieuwe berekeningen van vakbond ACV, waarover De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen berichten. Volgens het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) is de re-integratie wel succesvol. 

15 reacties

 • Patrick Mechels

  3 jaar geleden
  Éénmaal je gezondheid je in de steek laat wordt je gestigmatiseerd in de maatschappij. Iedereen schuift de bal door, van de werkgever naar de mutualiteit naar werkzoekende,... een straatje zonder eind waar je niet uitgeraakt op een leeftijd van 50+. Maak het maar mee, dan begrijp je heel goed hoe het kan dat mensen in armoede geraken. In de zorgsector is het een lopend vuurtje. Dit terwijl ze mensen met ervaring en kennis zeer groot nodig hebben. Je bent niet meer dan een nummertje.
 • Jane Doe

  3 jaar geleden
  De overheid heeft dat goed bekeken die verplichte re-integratie. Want vroeger jaren als iemand eerlijk gezegd echt niet terug aan de slag kon dan bleef die ingeschreven en met alles in orde tot deze op invaliditeit kon, 't koste die werkgever toch niets extra. Nu moeten ze alsnog uiteindelijk op invaliditeit maar als ze eerst langs de dop passeren ligt dat bedrag natuurlijk een pak lager. De meerderheid van de firma's kan geen aangepast werk bieden en dat wist onze overheid ook op voorhand.
 • André Van der Poorten

  3 jaar geleden
  Het is toch de werkgever die betaalt ! Ik ben ook eens ontslagen na een periode van rugklachten (opgedaan bij die baas) en heb direct ander werk gezocht en na twee ( 2 ) weer aan’t werk ! Nu met pensioen na 45 jaar dienst en mijne rug doet regelmatig pijn !!!!!
 • Rayan El Arami

  3 jaar geleden
  Bij ons hebben ze een paar jaar geleden een dame na lange afwezigheid wegens kanker, kort na haar terugkomst ontslagen. Omdat er een wervingsstop was en een manager mensen met andere kwaliteiten nodig had om een nieuw plannetje van hem uit te kunnen voeren. 't Schandalige is dat diezelfde manager amper een week eerder tijdens een tertiaalmeeting had staan zweren dat ondanks lagere cijfers dan verwacht, niemand ontslagen zou worden! Sommige werkgevers hebben een kassei ipv een hart!
 • Joan Vliegen

  3 jaar geleden
  De werkgever behandelt langdurig zieken die zich 're-integreren' als makkelijke gratis of goedkope krachten die kwetsbaar zijn en moeten luisteren. Ik ben er 1 van ik zal het wel weten. Ik word nog erger behandeld als iemand die constant schuldig moet voelen door een grote kost aan de maatschappij... Ik heb +-800€ per maand. Voor huur kosten eten gsm alles. Denkt ge dat ik dat leuk vind arm ziek zijn en niet meer wou zoals voor mijn schizofrenie natuurlijk wel. Lukt nog niet sorry he...
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Dokter Luc Colemont (62) knokt al tien jaar en 500 lezingen lang tegen darmkanker: “Wat is er schoner dan levens te redden?”
  PREMIUM

  Dokter Luc Colemont (62) knokt al tien jaar en 500 lezingen lang tegen darmkanker: “Wat is er schoner dan levens te redden?”

  Hij geeft volgende week zijn vijfhonderdste lezing sedert hij het ziekenhuis verliet in januari 2016: ‘dokter darmkanker’ Luc Colemont (62) richtte bijna tien jaar geleden de vzw Stop Darmkanker op. We spraken hem over een leven met maar één doel, die rotziekte de wereld uit helpen, de liefde voor zijn Italiaanse schone Antonella en de dood van zijn vader. “‘Wat voor dokter ben ik als ik mijn eigen papa niet eens kan redden?’, dacht ik. Drie weken later stond ik terug in het ziekenhuis.”