Geert Schuermans
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Schuermans © GS

2 miljoen Belgen behoren tot lage middenklasse: “Met één tik kunnen ze de armoede intuimelen”

Maar liefst 2 miljoen Belgen behoren tot de ‘lage middenklasse’, en zouden met één tegenslag in de armoede kunnen belanden. Socioloog Geert Schuermans volgde vijf gezinnen in die situatie en schreef er het boek ‘De achterblijvers’ over. “Ze zijn door de politiek in de steek gelaten.” 

38 reacties

 • Gino Denil

  1 maand geleden
  De enige echte stap die nodig is dat is dat die index de echte prijsstijgingen volgt. Brood stijg al decennia de helft sneller dan de lonen. Bij energie en wonen gaat het zelfs om een veelvoud van de loonstijgingen. De middenklasse wordt al 30 jaar armer. En nu in een steeds sneller tempo. En als je wat buffer voor slechte tijden bij elkaar spaart zorgen ze voor een bewust economisch beleid om het snel te laten verdampen.
 • bob jansens

  1 maand geleden
  tja in België zijn het in hoofdzaak de loontrekkenden die belastingen betalen; de anderen worden betaald met dit geld... stop met subsidies allerhande; beperk het aantal aftrek posten voor de zelfstandigen
 • Linda D'Haese

  1 maand geleden
  Dit kon niet blijven duren teveel mensen leven boven hun stand om uit te pakken op de sociale media dure reizen, dagelijks buitenhuis eten of belegde broodjes kopen , om de vier of vijf jaar nieuwe auto , en daar bovenop de laatste nieuwe elektronische snufjes
 • Rody Franks

  1 maand geleden
  Tweede stap: belastingen in centen in plaats van percenten. Niet akkoord zeker?
 • Florent Verhaeghe

  1 maand geleden
  Een eerste stap : de index in centen ipv procenten .
 1. ‘Mocromode’: waarom Antwerpse drugscriminelen verzot zijn op Rolex, Armani en Louis Vuitton
  PREMIUM
  Antwerpen

  ‘Mocromode’: waarom Antwerpse drugscrimi­ne­len verzot zijn op Rolex, Armani en Louis Vuitton

  Bij een Antwerpse drugsbende, die deze week tot celstraffen van 10 jaar werd veroordeeld, heeft de politie niet alleen cash maar ook stápels T-shirts, schoenen en tassen in beslag genomen. De bende verdiende 17 miljoen euro aan cocaïnesmokkel. Met die opbrengst kochten de bendeleiders, Antwerpenaars van Marokkaanse afkomst, kleerkasten vol merkspullen. Nederland heeft een naam voor dit fenomeen: ‘Mocromode’.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.