Johan Swinnen gaat vijf weken rennen: "Meer tijd heb ik niet, want ik geef ook les."
Volledig scherm
Johan Swinnen gaat vijf weken rennen: "Meer tijd heb ik niet, want ik geef ook les." © HLN

"2.400 km lopen op karakter. Maar mijn zoon levert elke dag pas een strijd"

Kankeronderzoeker Johan Swinnen (51) gaat een ongeziene uitdaging met zichzelf aan. Komende zomer rent hij naar Santiago de Compostela, 2.400 kilometer ver. Uit dankbaarheid omdat zijn zoon Pieter (19) vijf jaar na diens kankerdiagnose nog altijd bij hen is. Zijn rugzak zal vol briefjes van kankerpatiënten zitten, die hij symbolisch meeneemt op zijn zware pelgrimstocht. "Mijn manier om stil te staan bij de strijd die zij elke dag leveren."

 1. ONZE OPINIE. En wat als we de restaurants nu ook eens onder strenge voorwaarden opnieuw probeerden te openen?
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. En wat als we de restau­rants nu ook eens onder strenge voorwaar­den opnieuw probeerden te openen?

  Natuurlijk konden premier Alexander De Croo (Open VLD) en minister Frank Vandenbroucke (sp.a) vanavond geen grote versoepelingen aankondigen. De cijfers kleuren nog allemaal rood en niemand wil ze nog eens zien stijgen. Maar als we strenge maatregelen voor scholen en winkels kunnen invoeren en handhaven, zonder dat het aantal zieke mensen toeneemt, dan moet het ons ook lukken om tegen begin januari de restaurants opnieuw te kunnen openen, toch? Zonder dat je daarom met tien aan tafel moet kunnen en de cafés hun tapkraan moeten laten lopen, zo schrijft hoofdredacteur Brecht Decaestecker.
 2. Al ruim 130.000 personen kregen proces-verbaal voor inbreuken op coronamaatregelen

  Al ruim 130.000 personen kregen pro­ces-ver­baal voor inbreuken op coronamaat­re­ge­len

  Sinds het begin van de coronamaatregelen in maart en tot 22 november hebben de politiediensten al tegen 131.400 personen een proces-verbaal opgesteld voor inbreuken op de coronamaatregelen. Dat meldt de steundienst van het Openbaar Ministerie vrijdagavond. Het gaat om 116.568 verdachten betrokken in correctionele dossiers, volwassenen dus, 14.138 minderjarigen betrokken in jeugddossiers, en 694 verdachten betrokken in dossiers bij de arbeidsauditoraten.
 3. Levi (10) was ten dode opgeschreven. Maar toen werd hij toegelaten tot een revolutionaire kankerstudie

  Levi (10) was ten dode opgeschre­ven. Maar toen werd hij toegelaten tot een revolutio­nai­re kankerstu­die

  Leukemie: dat was de diagnose die de kleine Levi Tarkkalan uit Finland eind 2013 kreeg toen hij onwel was geworden in de turnles op school. Drie jaar lang probeerden de dokters alles wat ze konden om de jongen weer beter te maken en hoewel zijn prognose aanvankelijk positief was, had niets resultaat. Maar vorig jaar, op het moment dat de situatie compleet uitzichtloos leek, kwam er opeens een plek vrij in een Noors onderzoek naar een revolutionaire nieuwe kankerbehandeling.
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren