Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en premier Alexander De Croo. Vandenbroucke is er zeker van dat tegen de tijd dat het vaccin in ons land is, de regering alles geregeld zal hebben voor een soepel vaccinatieproces.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en premier Alexander De Croo. Vandenbroucke is er zeker van dat tegen de tijd dat het vaccin in ons land is, de regering alles geregeld zal hebben voor een soepel vaccinatieproces. © Photo News

2,3 miljoen mensen krijgen voorrang bij vaccinatie: “Als het niet lukt, moet u op mij schieten”

De eerste coronavaccins in ons land zullen worden toegediend aan het zorgpersoneel. Nadien krijgen landgenoten ouder dan 65 en mensen met een aandoening, zoals suikerziekte of nierziekte, voorrang. Dat zegt premier Alexander De Croo (Open Vld). Dit is wat we nu al weten over hoe het vaccinatieprogramma er in België zal uitzien.

81 reacties

 • Mathieu Vangerven

  3 maanden geleden
  Ik heb een vraag, als je gevaccineerd bent kan je dan nog de ziekte ontvangen en niet ziek worden maar toch de ziekte overbrengen aan andere?
 • Joan Lute

  3 maanden geleden
  Deze vaccinaties zouden verplicht moeten worden. Als je ziet hoeveel Belgen geen mondmasker droegen zowel vrijwillig als op de verplichte momenten dan weet je dat ze eigenlijk niet om beschermingsmaatregelen geven. De complete zorgsector is meer gebaat bij verantwoordelijkheidszin als klokken luiden, witte lakens, applaus en lichtjes. Beter in plaats van boetes zou ik dan ook ieder verzet sanctioneren met schrapping uit RIZIV lijsten zodat factuur volledig ten laste koppige patiënt is.
 • Kenny Wouters

  3 maanden geleden
  Met de verkiezingen kunnen we het op 1 dag geregeld krijgen voor heel het land , dus laten we deze vaccinatie op dezelfde manier organiseren. In de meeste dorpen heb je toch meer dan 1 dokter en verschillende verpleegkundigen
 • Bart Timperman

  3 maanden geleden
  Goede keuze, vergeet ook de mensen niet die bij hulpbehoevenden komen poetsen en koken.Alle hulpverleners moeten in aanmerking komen, ook politie en brandweer, zij komen dagelijks in contact met besmette personen. Dat 65 plussers niet meer buiten komen is wel een misvatting, zij durven niet meer buitenkomen, groot verschil. Het is ook een illusie dat gevaccineerden geen mondmasker meer zouden moeten dragen, dit zal voor iedereen blijven zolang deze pandemie niet onder controle is.
 • Marcus Camps

  3 maanden geleden
  Mensen tussen de 55 en de 65 draaien overal voor op. Nog heel actief bezig, ouders bijspringen waar nodig, kleinkinderen oppassen etc ... Overal in de vuurlijn, maar een vaccin kon er blijkbaar niet af voor deze belangrijke groep die tegelijkertijd ook erg kwetsbaar is. Als je deze groep vaccineert moet je zelfs de ouderen niet vaccineren want die zien toch niemand anders.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht