Actievoerders vormen een menselijke ketting aan de Dienst Vreemdelingenzaken, nabij het Maximilaanpark.
Volledig scherm
Actievoerders vormen een menselijke ketting aan de Dienst Vreemdelingenzaken, nabij het Maximilaanpark. © EPA

2.000 mensen protesteren tegen geplande politieactie Maximiliaanpark, 500-tal migranten ondergebracht bij gastgezinnen

Zo'n tweeduizend mensen hebben gisteravond een menselijke ketting gevormd van aan het Brusselse Noordstation tot aan het Maximiliaanpark en rond dat park. Zij protesteerden op die manier tegen de asiel- en migratiepolitiek van de federale regering en haar staatssecretaris Theo Francken (N-VA). In het Maximiliaanpark werd gisteravond een actie van de federale politie tegen transmigranten verwacht maar uiteindelijk daagde de politie niet op. "Dit is een formidabele boodschap aan de regering", zegt Alexis Deswaef, voorzitter de Ligue des Droits de l'Homme (LDH). "Haar politiek begint barsten te vertonen."

290 reacties

 • Franc saas

  5 jaar geleden
  2000 mensen is zeer weinig ,vergeleken met de Belgische bevolking .Maar toch wel pos. als die 2000 mensen nog maar 1 illegaal / vluchteling /migrant / meenemen naar huis en er ook verantwoordelijk voor zullen zijn , dan is dat toch goed .Ze moeten dit dan ook doen hé , staan roepen en niets doen ...sorry dit is hypocriet !!
 • Vera Bres

  5 jaar geleden
  ik las de reactie van Mark .....duidelijk denk ik dan ,goed verwoord Laat al die mensen 'met een hart' een illegale immigrant onderdak geven en het probleem is opgelost. Tenminste vandaag, want morgen komen er een tienvoud of meer gelukzoekers overgewaaid. De geveinsde verontwaardiging zal rap uitgeblust zijn
 • Jonathan Wouters

  5 jaar geleden
  Ze mogen ze hebben, ik moet ze niet.
 • Frans Sels

  5 jaar geleden
  heel goed om dit te lezen , dus ik hoop dan, dat deze groep mensen deze migranten ook bij hun laat blijven inwonen en dan is er weeral een probleem opgelost , iedereen blij !!
 • Jef Heffens

  5 jaar geleden
  Wie geeft er eigenlijk nog giften aan AZG of artsen voor de wereld? De top van deze organisaties gebruiken de goede bedoelingen van menslievende dokter, niet voor de mensen, maar om hun linkse migratiepolitiek door de strot van alle Europeanen te kunnen duwen.
 1. Van Quickenborne maakt werk van supersnelrecht: “Relschoppers zouden dan 7 dagen aangehouden blijven, en dan voor de rechter moeten verschijnen”

  Van Quickenbor­ne maakt werk van supersnel­recht: “Relschop­pers zouden dan 7 dagen aangehou­den blijven, en dan voor de rechter moeten verschij­nen”

  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) legt zijn voorstel voor supersnelrecht volgende week een eerste keer op de regeringstafel, zodat het parlement er volgend jaar over kan stemmen. Dat zei hij eerder deze week bij VTM Nieuws - naar aanleiding van de rellen in Brussel en Antwerpen - en herhaalde hij vanmorgen in De Ochtend op Radio 1.