Zonnepanelen op het sorteercentrum van bpost in Antwerpen. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Zonnepanelen op het sorteercentrum van bpost in Antwerpen. Archiefbeeld. © BELGAONTHESPOT

2.000 bedrijven dreigen subsidies voor zonnepanelen te verliezen

De Vlaamse plannen om steun voor bestaande zonne­daken bij bedrijven te schrappen treft volgens de sector niet 200 grote bedrijven, maar meer dan 2.000 kmo's. Dat schrijft De Tijd. Ook duizenden gezinnen dreigen in de klappen te delen.

 1. Thomas (31) verkoopt zonnepanelen én radiospots: “Ik kocht ooit zo’n 3.000 euro aan klantencontacten. Die hebben me een kleine 8.000 euro opgebracht”
  PREMIUM

  Thomas (31) verkoopt zonnepane­len én radiospots: “Ik kocht ooit zo’n 3.000 euro aan klantencon­tac­ten. Die hebben me een kleine 8.000 euro opgebracht”

  Als zaakvoerder van zowel een koffiehuis als een brasserie stond het leven van Thomas Put (31) lange tijd volledig in het teken van de horeca. Maar op een bepaald moment was het op. Corona en loopbaanbegeleiding gaven de doorslag, en intussen gaf hij zijn leven een nieuwe wending. Hij onthult hoeveel zijn nieuwe functie als verkoper van zowel zonnepanelen als reclamespots hem financieel oplevert.
 2. Kan ‘omgekeerd woonkrediet’ helpen om rusthuisfactuur te blijven betalen? “Huiseigenaars met inkomen onder 2.000 euro kunnen zo uit armoedecijfers verdwijnen”
  PREMIUM

  Kan ‘omgekeerd woonkre­diet’ helpen om rusthuis­fac­tuur te blijven betalen? “Huiseige­naars met inkomen onder 2.000 euro kunnen zo uit armoedecij­fers verdwijnen”

  Is het ‘omgekeerd woonkrediet’ dé oplossing voor wie zich verslikt in de hoge facturen voor een kamer in een woonzorgcentrum? “Het is alleszins een verkeerd idee dat je pensioen de kosten volledig moet dekken”, zegt Johan Staes, CEO van het Vlaams Zorgnetwerk, die het systeem opnieuw op tafel legt. Wat is zo’n omgekeerd woonkrediet? Hoe kan het mijn pensioen verhogen? En welke voorwaarden zijn eraan verbonden?