Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA)
Volledig scherm
Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) © BELGA

189 sociale huurders betrapt bij buitenlands eigendomsonderzoek

Sinds de Vlaamse regering sociale verhuurders vorig jaar de toestemming heeft gegeven om een onderzoek op te starten naar sociale huurders van wie ze vermoeden dat ze een eigendom in het buitenland bezitten, is dat in 189 gevallen ook effectief aangetoond. Dat laat Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) weten.

 1. Vanessa (36) en Michael (38) uit Hemiksem zien voorschotfactuur verdubbeld: “Zelfs op het nachtlampje van de kinderen besparen we”
  PREMIUM

  Vanessa (36) en Michael (38) uit Hemiksem zien voorschot­fac­tuur verdubbeld: “Zelfs op het nachtlamp­je van de kinderen besparen we”

  Van 300 euro naar 620 euro, die raketvlucht maakte de voorschotfactuur van Vanessa Van Achter en partner Michael Versluys uit Hemiksem. Ze werken allebei, doen geen zotte dingen, maar hun kinderen willen ze niet tekort doen. Dat wordt sinds de stijgende energieprijzen steeds lastiger. “Extra dekentjes tegen de kou, nadenken bij elke lamp die je doet branden: het is schrápen.”
 2. Brengt het verhuren van vastgoed nog geld op nu er meer regels zijn? Experten geven advies: “Huizen uit de jaren zestig zijn niet geschikt om te verhuren”
  PREMIUM

  Brengt het verhuren van vastgoed nog geld op nu er meer regels zijn? Experten geven advies: “Huizen uit de jaren zestig zijn niet geschikt om te verhuren”

  Een woning die je verhuurt lijkt in tijden van stijgende huurprijzen, lage rente en risicovolle beleggingen een baken van zekerheid. En toch. Verhoogde registratierechten bij de aankoop van een opbrengsteigendom, almaar meer regels en een mogelijke belasting op huurinkomsten. Hoe rendabel is het verhuren van een woning nog? Twee experts bespreken de voor- en nadelen van beleggen in bakstenen.