Vrijdag start in Hasselt het proces rond de dood van Sanda Dia.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijdag start in Hasselt het proces rond de dood van Sanda Dia. © RV

18 Reuzegommers en sterrenparade aan advocaten verwacht voor zaak-Sanda Dia: alles wat u moet weten over het proces

Bijna 3,5 jaar nadat Sanda Dia stierf na een doopritueel van studentenclub Reuzegom, staan vrijdag achttien leden van de club terecht voor de dood van de ingenieursstudent. De omerta die vlak na de dood van Sanda Dia werd afgeroepen binnen de club kunnen ze nu onmogelijk volhouden. Waarvan worden ze precies beschuldigd? Wie neemt het voor hen op? En welke straffen riskeren ze?

 1. Vrienden Sanda Dia laten moed niet zakken na nieuw uitstel: “Er komt ‘justice for Sanda’. Hoe die er precies zal uitzien, weten we niet, maar ze kómt”
  PREMIUM

  Vrienden Sanda Dia laten moed niet zakken na nieuw uitstel: “Er komt ‘justice for Sanda’. Hoe die er precies zal uitzien, weten we niet, maar ze kómt”

  De beste vrienden van Sanda Dia zijn teleurgesteld na de coup de theâtre van maandag, toen de zaak-Reuzegom opnieuw op de lange baan werd geschoven. Maar ze laten de moed niet zakken. Met de verkoop van mondmaskers met daarop de beeltenis van hun overleden vriend blijven ze strijden voor gerechtigheid: ze zamelden intussen al 25.000 euro in. Robrecht (20) getuigt in naam van die twaalf boezemvrienden. “Sanda is er niet meer, en hij wordt niet met het nodige respect behandeld, zélfs niet door de mensen die hem de dood hebben ingejaagd”.
 2. Eén verdachte opgepakt na drie steekpartijen in Brussel: “Twee slachtoffers van steekpartij in Anderlecht nog steeds in kritieke toestand”
  Play
  Brussel

  Eén verdachte opgepakt na drie steekpar­tij­en in Brussel: “Twee slachtof­fers van steekpar­tij in Anderlecht nog steeds in kritieke toestand”

  De politie voert dinsdag nieuw onderzoek in Sint-Gillis, waar maandagavond een man om het leven kwam bij een steekpartij. In de hoofdstad vonden maandagavond drie steekpartijen plaats in een ongeveer een half uur tijd. Ook in Molenbeek viel een dodelijk slachtoffer. Bij een derde steekpartij in Anderlecht raakten twee personen gewond. Hun toestand is nog steeds kritiek. Er zou geen link zijn tussen de drie steekpartijen.