Hulpdiensten varen met hun speurhond rond op zoek naar slachtoffers in Trooz. Ze hopen zo snel mogelijkelke vermiste terug te vinden.
Volledig scherm
Hulpdiensten varen met hun speurhond rond op zoek naar slachtoffers in Trooz. Ze hopen zo snel mogelijkelke vermiste terug te vinden. © REUTERS

18 mensen nog officieel vermist, maar aantal ligt mogelijk nog veel hoger

De officiële dodentol na de verwoestende overstromingen is opgelopen tot 32. Het aantal mogelijk vermisten daarentegen is gedaald naar 18 - al wordt gevreesd dat dit een zware onderschatting is. Veel mensen zouden immers niet als vermist gemeld worden, omdat ze bijvoorbeeld illegaal aan het werk waren.

  1. Zuid-Frankrijk en andere toeristische bestemmingen kleuren sneller rood op coronakaart: “Cijfers zijn te slecht”

    Zuid-Frank­rijk en andere toeristi­sche bestemmin­gen kleuren sneller rood op corona­kaart: “Cijfers zijn te slecht”

    De overheid heeft een aantal regio’s in Denemarken, Frankrijk, Griekenland en Italië zondag met onmiddellijke ingang rood ingekleurd op de coronakaart. Dat heeft gevolgen voor terugkerende reizigers: niet- of onvolledig gevaccineerde reizigers moeten bij terugkeer een test ondergaan en in quarantaine tot ze een negatief resultaat hebben. De politie verzekert aan VTM NIEUWS dat ze controles uitvoeren aan de grens, onder meer om te checken of terugkerende toeristen het PLF-formulier hebben ingevuld.