Illustratiefoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto. © ANP

18.000 Vlaamse sportclubs dringen aan op versoepelingen: “Sport moet bovenaan de agenda van het Overlegcomité staan”

“Alle 18.000 Vlaamse sportclubs meteen terug open: dat zoiets niet kan, beseffen we ook wel. Er is een groot verschil tussen tennis - dat zelfs indoor veilig kan - en judo. Maar sport moet, ook in groep, dringend terug mogelijk gemaakt worden. Voor het overleven van de clubs, maar ook voor de sporters zélf.” Dat zegt Koen Umans, de voorzitter van de overkoepelende Vlaamse sportfederatie, goed voor 1,4 miljoen sportende Vlamingen. Of: hoe de wachtrij aan het loket voor versoepelingen alsmaar langer wordt. “Sport moet bovenààn de agenda staan.”

 1. Bart De Wever haalt opnieuw uit naar federale regering op zomerfeest N-VA: “Onhoudbaar en onaanvaardbaar”
  Play

  Bart De Wever haalt opnieuw uit naar federale regering op zomerfeest N-VA: “Onhoudbaar en onaanvaard­baar”

  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in een toespraak op het zomerfeest van zijn partij niet voor het eerst uitgehaald naar de federale regering. Het begrotingstekort, de belastingdruk en het koopkrachtverlies zijn “onhoudbaar en onaanvaardbaar", klonk het in Mechelen. Na zijn toespraak gooide De Wever de benen los op de dansvloer met Valerie Van Peel, die dit najaar stopt als ondervoorzitter.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?