Illustratiefoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto. © ANP

18.000 Vlaamse sportclubs dringen aan op versoepelingen: “Sport moet bovenaan de agenda van het Overlegcomité staan”

“Alle 18.000 Vlaamse sportclubs meteen terug open: dat zoiets niet kan, beseffen we ook wel. Er is een groot verschil tussen tennis - dat zelfs indoor veilig kan - en judo. Maar sport moet, ook in groep, dringend terug mogelijk gemaakt worden. Voor het overleven van de clubs, maar ook voor de sporters zélf.” Dat zegt Koen Umans, de voorzitter van de overkoepelende Vlaamse sportfederatie, goed voor 1,4 miljoen sportende Vlamingen. Of: hoe de wachtrij aan het loket voor versoepelingen alsmaar langer wordt. “Sport moet bovenààn de agenda staan.”

 1. HET DEBAT. Waar moet er eerst versoepeld worden? Dit is jullie mening
  25

  HET DEBAT. Waar moet er eerst versoepeld worden? Dit is jullie mening

  Morgen staat er een nieuw Overlegcomité op de agenda. Hoewel de coronacijfers in ons land opnieuw in stijgende lijn zijn, gaan er steeds meer stemmen op om toch versoepelingen door te voeren. Van een grotere buitenbubbel, meer mogelijkheden voor jongeren tot een heropening van terrasjes. Verschillende politici gooiden de voorbije dagen een aantal voorstellen op tafel. Wat denk jij? Mag er versoepeld worden? En waar dan? Eerder vandaag lieten we experts en politici aan het woord. Nu is het jullie beurt.
 2. Online verkoop moet telers hopscheuten redden: normaal enkel in chique restaurants, maar nu met fikse korting op uw bord
  PREMIUM
  2

  Online verkoop moet telers hopscheu­ten redden: normaal enkel in chique restau­rants, maar nu met fikse korting op uw bord

  Om hun hopscheuten niet helemaal verloren te laten gaan, hebben heel wat telers in allerijl een webshop opgestart. Nu het seizoen van deze Belgische delicatesse van start gaat, dreigt een immens overschot: “Want in normale tijden verkopen wij 90% tot zelfs 100% van onze hopscheuten aan restaurants.” Alleen is de horeca nog steeds dicht en is het seizoen binnen een dikke maand alweer afgelopen. Lage prijzen voor particulieren moeten nu redding brengen.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch