Links: de uitbaters van krantenwinkel De Pershoek klinken op het succes.
Volledig scherm
Links: de uitbaters van krantenwinkel De Pershoek klinken op het succes. © Belga

165 landgenoten winnen EuroMillions-jackpot dankzij speciale formule in krantenwinkel, maar hoe werkt dat precies?

165 winnaars alstublieft! De pret in Olmen en omstreken kan niet op, nu de EuroMillions-pot van 142.897.164 euro hun richting uitkomt. Elke klant die deelnam aan de groepsspeelpot van krantenwinkel De Pershoek gaat met bijna bijna 870.000 euro aan de haal. Ze maakten daarbij gebruik van een Multi-spelformulier, maar hoe werkt dat nu precies?

 1. Eerste winnaar van Euromillions-groepspot van ruim 142 miljoen euro in Olmen vertelt wat hij met geld gaat doen

  Eerste winnaar van Euromilli­ons-groeps­pot van ruim 142 miljoen euro in Olmen vertelt wat hij met geld gaat doen

  De grote Euromillions-pot van 142.897.164 euro is gevallen in krantenwinkel De Pershoek in Olmen. Eerder werd gemeld dat 160 klanten van de winkel aan de groepsspeelpot hadden deelgenomen, maar volgens de Nationale Loterij gaat het om 165 winnaars. Zij hebben nu elk bijna 870.000 euro gewonnen. “Het is voor iedereen een overrompeling”, reageerde de eigenaar van de krantenwinkel vanmorgen bij JOE.
 2. Kan ‘omgekeerd woonkrediet’ helpen om rusthuisfactuur te blijven betalen? “Huiseigenaars met inkomen onder 2.000 euro kunnen zo uit armoedecijfers verdwijnen”
  PREMIUM

  Kan ‘omgekeerd woonkre­diet’ helpen om rusthuis­fac­tuur te blijven betalen? “Huiseige­naars met inkomen onder 2.000 euro kunnen zo uit armoedecij­fers verdwijnen”

  Is het ‘omgekeerd woonkrediet’ dé oplossing voor wie zich verslikt in de hoge facturen voor een kamer in een woonzorgcentrum? “Het is alleszins een verkeerd idee dat je pensioen de kosten volledig moet dekken”, zegt Johan Staes, CEO van het Vlaams Zorgnetwerk, die het systeem opnieuw op tafel legt. Wat is zo’n omgekeerd woonkrediet? Hoe kan het mijn pensioen verhogen? En welke voorwaarden zijn eraan verbonden?