De Nieuwstraat in Brussel en het Astridplein in Antwerpen vandaag: weinig volk op straat.
Volledig scherm
De Nieuwstraat in Brussel en het Astridplein in Antwerpen vandaag: weinig volk op straat. © Baert Marc / Photo News

160 nieuwe coronabesmettingen in ons land, ziekenhuisnoodplan afgekondigd, Trump roept noodtoestand uit

Er zijn 160 nieuwe coronabesmettingen in ons land. De teller staat nu op 559. De Nationale Veiligheidsraad neemt verregaande maatregelen om verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Alle lessen worden opgeschort, cafés en restaurants moeten de deuren sluiten. Enkel winkels die essentiële diensten leveren, zoals voedingswinkels en apothekers, blijven tijdens het weekend open. Alle maatregelen gaan in van vrijdag op zaterdag en blijven van kracht tot 3 april. Ook buiten België nemen overheden drastische maatregelen.

108 reacties

 • Didier Stoefs

  2 jaar geleden
  Horica dicht scholen dicht.Plantentuin Mijse overbevolkt.Ijsverkoop een lange rij.Het kasteel in Ter Hulpen het zelfde toestand.Hebben de politiekers in België het verstand van 3 a 4 jarige .
 • danny janssens

  2 jaar geleden
  3 weken is wel heel optimistisch, ik denk dat met alle stommiteiten die men nog laat begaan 6 maanden minimum realistischer is. Meestal zit ik er nooit ver naast.
 • Erik Jacobs

  2 jaar geleden
  1.5 maand geleden had men al maatregelingen moeten nemen maar toen werd alles weggelachen door onze onbekwame politiekers.
 • Luc Vaes

  2 jaar geleden
  Ben Verschueren, het juiste percentage is de verhouding tussen aantal besmette mensen en aantal overleden mensen en niet anders. Alle besmette mensen genezen, behalve diegene die overlijden.
 • Wim Vansprinhel

  2 jaar geleden
  De economische schade door een niet volledige lockdown zal vele malen groter zijn dan een paar weken complete lockdown, het gaat vele maanden langer duren voor de besmetting onder controle is, maar van Europa hoor je nu niks 0 maatregelen.