Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Tim Van der Zeypen

16-jarige jongen die "emotioneel functioneert als een kleuter" al twee nachten in politiecel: “Schrijnend”

De Antwerpse jeugdrechter Christian Denoyelle trekt op Twitter aan de alarmbel over het tekort aan opvangplaatsen in de jeugdzorg, nadat een 16-jarige jongen voor de tweede nacht op rij in een politiecel zit. “Schrijnend", noemt hij de situatie. 

 1. Bijzonder zware brand bij houtverwerkingsbedrijf aan Sint-Bernardsesteenweg: “Niemand gewond, maar de loods is compleet verwoest.”
  Play
  Hemiksem

  Bijzonder zware brand bij houtverwer­kings­be­drijf aan Sint-Bernardse­steen­weg: “Niemand gewond, maar de loods is compleet verwoest.”

  Bij het houtverwerkingsbedrijf Coppens D. & Zn aan de Sint-Bernardsesteenweg in Hemiksem is zondagavond een bijzonder zware brand uitgebroken. Het vuur zou ontstaan zijn achteraan in een loods en woedde zeer hevig. De dikke rookwolk was vanop grote afstand zichtbaar. Ondertussen heeft de brandweer het vuur onder controle, maar de infrastructuur van het bedrijf is compleet verwoest.
 2. Meer dan 5.000 bezwaren tegen stikstofakkoord: “Maar minder doen gaat het probleem niet oplossen”
  Play

  Meer dan 5.000 bezwaren tegen stikstofak­koord: “Maar minder doen gaat het probleem niet oplossen”

  “De Limburgse trots", noemde N-VA-voorzitter Bart De Wever Zuhal Demir zaterdag op het zomerfeest van de partij. Toch kampt de Vlaamse minister van Omgeving met heel wat tegenkanting op het stikstofdossier. Inmiddels werden bij de lokale besturen meer dan 5.000 bezwaren ingediend tegen het stikstofakkoord van de Vlaamse regering. “Maar zeggen dat we minder gaan doen, dat zal het stikstofprobleem niet oplossen”, klinkt het in de studio van VTM Nieuws.