Guido Vivijs en Dirk Van Geyte zaten op de bijzondere vlucht naar Tenerife.
Volledig scherm
PREMIUM
Guido Vivijs en Dirk Van Geyte zaten op de bijzondere vlucht naar Tenerife. © rv

155 passagiers bekomen in Tenerife nadat vliegtuig door bliksem werd getroffen: “Ze wilden ons terugvliegen in toestel met gaten in. Waanzin”

“We zouden vier en half uur lang weer met dat kapot toestel moeten vliegen. Maar niemand wou zijn leven riskeren en daarop is er tumult ontstaan. Zo fel dat de politie er bij is gekomen.” De 155 passagiers die woensdag in een vliegtuig van Brussels Airlines naar Tenerife zaten en een noodlanding moesten maken op Gran Canaria, bekomen van de emoties. Toen ze op een kwartiertje vliegen van hun bestemming waren, te horen kregen dat ze zouden terugvliegen naar Brussel, brak een opstand uit. Relaas van een bijzondere vlucht.

 1. REPORTAGE. Een dag in de chaos op luchthaven Charleroi: “Je zal moeten aanschuiven of naar huis gaan. Point final”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Een dag in de chaos op luchthaven Charleroi: “Je zal moeten aanschui­ven of naar huis gaan. Point final”

  “C’est une catastrophe.” Huilend, vloekend en duwend staan duizenden mensen dinsdagochtend te drummen om de luchthaven van Charleroi binnen te mogen. Tevergeefs, want de politie laat maar met mondjesmaat mensen binnen. Geen kat die dus weet of en wanneer ze binnen zullen geraken. Sommige proberen zelfs hardhandig de ingang te forceren. Verslag van een dag tumult.
 2. ‘Schiphol, kluchthaven.’ Wat loopt er fout op de luchthaven die vroeger de beste van Europa was?
  PREMIUM

  ‘Schiphol, kluchtha­ven.’ Wat loopt er fout op de luchthaven die vroeger de beste van Europa was?

  Het is overal druk op Europese luchthavens, maar nergens is de chaos zo groot als op Schiphol. Al dagen staan er ellenlange wachtrijen en KLM stuurde gisteren maar liefst 42 lege vliegtuigen terug om de boel er niet nog meer “op te stoppen”. Wat is er aan de hand op de luchthaven die al meermaals verkozen werd tot beste van Europa? “Dit trekt niemand voor de zomer recht.”