Volledig scherm
© BESTOFBELGA

15 miljoen euro voor meer veiligheid Waalse luchthavens

De Waalse regering maakt bijna vijftien miljoen euro vrij voor de veiligheid op de luchthavens van Charleroi en Luik. De beslissing komt er ter aanvulling van de veiligheidsmaatregelen die in ijltempo werden genomen na de aanslagen in Parijs van 13 november en in Zaventem en Brussel van 22 maart.

 1. Vlaming hunkert naar restaurantbezoek: teller staat al op bijna 60.000 reserveringen
  59

  Vlaming hunkert naar restaurant­be­zoek: teller staat al op bijna 60.000 reserverin­gen

  Op het Overlegcomité van vorige vrijdag werd de datum van 1 mei naar voren geschoven om de horeca te heropenen, net geen 200 dagen na de sluiting in oktober. Dat lieten de Vlamingen zich geen twee keer zeggen. Bij het grootste reserveringsplatform voor restaurants, Tablebooker, hebben maar liefst al 18.000 klanten hun restaurantbezoek verzekerd. Ook Resengo maakt zondagmiddag de balans op van 25.000 reserveringen. In totaal gaat het om bijna 60.000 reserveringen.
 2. Wordt avondklok herbekeken? N-VA dient wetsvoorstel in om avondklok te beëindigen

  Wordt avondklok herbekeken? N-VA dient wetsvoor­stel in om avondklok te beëindigen

  Het debat over de avondklok laait opnieuw op. N-VA dient een wetsvoorstel in om de avondklok te beëindigen. Eerder gingen al meer stemmen op om de avondklok grondig te herbekijken. Voor Georges-Louis Bouchez, de voorzitter van meerderheidspartij MR, moet de avondklok zo snel als mogelijk afgeschaft worden in België. Hij wil het verbod om tussen middernacht en 5 uur op straat te komen, in april weer opbergen, en ten laatste op het moment dat de horeca opengaat op 1 mei. Dat zei hij in De Zevende Dag. Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert pleit er in VTM Nieuws dan weer voor om de proportionaliteit en efficiëntie van de avondklok grondig te bestuderen, op basis van wetenschappelijke gegevens. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zal dat gebeuren op elk volgend Overlegcomité.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!