BELGA
Volledig scherm
© BELGA

15 incidenten tussen drones en vliegtuigen: stijging van 50 procent in een jaar

Het aantal gerapporteerde incidenten met drones in het Belgische luchtruim is vorig jaar met de helft toegenomen: van 10 naar 15. Tot botsingen met vliegtuigen kwam het niet, maar in oktober moesten in Luik wel verschillende toestellen omgeleid worden om drones te ontwijken.

6 reacties

 • Michel De Moortel

  5 jaar geleden
  Kijk eens naar de regelgeving ivm het gebruik van drones in het buitenland, dan zie je weer hoe België verstrikt zit in regeltjes waar zich niemand aan houdt. Daarbij zijn de prijzen van opleidingen zo hoog dat dit weer enkel mogelijk is voor de happy geweest!
 • Remi Kastaar

  5 jaar geleden
  Komaan! rond luchthavens! dat doen alleen achterlijke en of mensen met terroristische bedoelingen!
 • louis van hoeylandt

  5 jaar geleden
  jan geens@ van die duizenden drones waar u van spreekt is 99% enkel voor de tuin . en dan nog als het echt windstil is .anders enkel goed om in huis wat te spelen ,en een met een bereik van max 30 meter en ongeveer 10 minuten , dus zeker niet om op luchthaven een gevaar te zijn voor het vliegverkeer , wat voor zever is dat hier nu weer
 • Gerard Braeckmans

  5 jaar geleden
  Van 10 naar 15 dat is inderdaad 50%.
 • jan geens

  5 jaar geleden
  In België mag je zonder attest juist 10 m boven je eigen tuin. Er zijn duizenden drone verkocht die zich van niks iets aantrekken ( zelfs niet eens geregistreerd). Typisch Belgisch heel streng voor de brave man , en tegelijk passeert er een sloot ellende onder de radar .