HNST-jeans.
Volledig scherm
PREMIUM
HNST-jeans. © HNST

15 euro statiegeld voor versleten broek: de ‘properste jeans ter wereld’ is Belgisch

Het Belgisch modemerk HNST - ‘de properste jeans ter wereld’ - heeft bijna een miljoen euro vers kapitaal opgehaald om de internationale markt te veroveren. Onder meer Anne Chapelle - zakenvrouw achter het modemerk Ann Demeulemeester - en Wouter Torfs van het gelijknamig schoenenmerk pompten geld in de duurzame start-up. En dat werpt meteen zijn vruchten af, want de eerste bestellingen uit Japan stromen binnen. CEO Lander Desmedt (31) vertelt hoe HNST de meest duurzame jeans ter wereld heeft ontwikkeld en in gesprek is met onder meer de Verenigde Staten.

8 reacties

 • Christiaan Vernist

  4 maanden geleden
  Blijkbaar enkel voor buitenlandse markt deze kleding. Ze doen zelfs geen moeite voor een Nederlandstalige site.
 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Het katoen kan dan wel gerecycleerd zijn. De rest van het productieproces blijft even vervuilend. En nieuw katoen komt van planten die door hun groei bijgedragen hebben aan CO² opname uit de lucht. Het is dus maar wat je onder duurzaam verstaat. Hier een marketingtruc om meer winst te maken.
 • Jef joossens

  4 maanden geleden
  Marc Van Leeuwen, even goed lezen. De katoen waarvan de broek gemaakt word komt van oude broeken. De broeken die daar mee gemaakt worden zijn nieuw maar vervaardigd uit gerecycleerd Katoen. Om een ander voorbeeld te geven; Als men tuinstoelen koopt van gerecycleerd plastiek dan zijn dat ook nieuwe tuinstoelen en geen oude die ze terug geschilderd hebben. :-)
 • Claudia Vermandel

  4 maanden geleden
  Prima concept ! Nu nog enkel de prijs verlagen en dan spreek je de massa aan.
 • Ronny Voets

  4 maanden geleden
  Nike beweert ook dat ze hun oude schoenen recycleren , maar zag onlangs een reportage dat iets anders liet zien !
 1. Rechter beslist nog niet over terugbetaling van 1 miljoen door Sihame El Kaouakibi: “Eerst de resultaten van de strafprocedure afwachten”
  Antwerpen

  Rechter beslist nog niet over terugbeta­ling van 1 miljoen door Sihame El Kaouakibi: “Eerst de resultaten van de strafproce­du­re afwachten”

  De ondernemingsrechtbank neemt nog geen beslissing over het faillissement van Point Urbain, de horecavennootschap van Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi en haar partner Erika Nguyen. De curator die het faillissement behandelt, eist de terugbetaling van 1 miljoen euro door het koppel. “Wacht tot het gerechtelijk onderzoek rond is”, stelt Joris Vercraeye, advocaat van El Kaouakibi.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  4

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.