Anuna De Wever staat een cameraploeg van de Spaanse zender EFE te woord.
Volledig scherm
Anuna De Wever staat een cameraploeg van de Spaanse zender EFE te woord. © Photo News

15.000 mensen op klimaatmars Brussel: "Dit is gewoon seizoen twee van Youth for Climate”

BinnenlandHet klimaatprotest is sinds vandaag officieel terug. De derde wereldwijde staking voor het klimaat bracht 15.000 betogers op de been in Brussel. Boegbeeld Anuna De Wever liet weten dat de klimaatspijbelaars voortaan opnieuw maandelijks marsen zullen organiseren. Ook Kyra Gantois, die na wrevel uit de kerngroep Youth For Climate stapte, was er vandaag bij. Wereldwijd vinden vandaag, na een oproep van Greta Thunberg, meer dan 5.000 evenementen plaats om actie te voeren voor het klimaat. Het hoogtepunt is een betoging in New York. Daar worden meer dan een miljoen leerlingen verwacht van 1.800 scholen die klimaatspijbelen toestonden.

550 reacties

 • Bob Boomer

  2 jaar geleden
  Moeten politici het klimaat redden !? Kinderen toch ! Politici lukken er niet eens in om de staatsschuldenput te dempen. En nu zouden ̀zij het klimaat moeten redden. Ernstig blijven hé !
 • Geert Tamsyn

  2 jaar geleden
  Ze heeft groot gelijk, veel blabla, grote conferenties, ronkende verklaringen, veel geld, maar in de praktijk geen enkel resultaat, integendeel, de situatie wordt met de dag erger en meer onomkeerbaar. En iedereen blijft maar naar de ander wijzen en weigert de eigen verantwoordelijkheid in te zien.
 • Robert Van Garderen

  2 jaar geleden
  Wij deden vroeger op de fiets de boodschappen met een tas achterop en boodschappentassen. We hadden glazen melkflessen en drankflessen met statiegeld en we aten de groete die beschikbaar waren. Plotseling eind jaren 80 moest alles anders. Plastic enz enz enz. Dat waren de reclamemakers en de bedrijven die snelle winst wilden en nu ben ik de schuldige aan de vervuiling? Echt niet. Ga maar demonstreren in Afrika en Azië aangezien ruim 80 procent vd vervuiling vandaar komt en laat mij gerust.
 • peter colson

  2 jaar geleden
  Nog niets veranderd. Slim is ze ook niet want dan zou ze weten dat een regering in lopende zaken niets meer kan beslissen en met 12den moet werken. Trouwens, met mijn 55 jaar is mijn ecologische voetafdruk en CO2-uitstoot al lager dan van dit 18jarig ukkie die om de haverklap een vliegreis maakt. Ma en pa zullen ook wel steeds een auto hebben gehad. Maar ik moet nog meer inleveren?
 • joachim albert

  2 jaar geleden
  Het is volgens jullie dus de schuld van deze jongeren dat het milieu vervuild is? Neen, het is de schuld van de generatie na de oorlog, die hebben het meest vervuild en die willen op 58 met pensioen en op reis naar Spanje, Griekenland of Turkije. De jongeren moeten later jullie rommel opkuisen en jullie pensioenen betalen dat zij misschien nooit gaan krijgen. Onrechtstreeks heeft elkeen van deze generatie schuld, sowieso door zijn stemgedrag en de onwil om nu actie te ondernemen. Dus zwijg maar