De VTM GO-app van DPG Media, het bedrijf dat ontstaan is door de fusie van De Persgroep Publishing en Medialaan.
Volledig scherm
De VTM GO-app van DPG Media, het bedrijf dat ontstaan is door de fusie van De Persgroep Publishing en Medialaan. © VTM

145 jobs in gevaar bij DPG Media door hervorming tv-departement

DPG Media, eigenaar van tv-zenders als VTM en Q2, gaat zijn tv-activiteiten verder digitaliseren en past daarom zijn organisatie aan. Het bedrijf wil 145 banen schrappen binnen de klassieke tv-organisatie en ondersteunende diensten. Tegelijk plant DPG Media ook de creatie van een 50-tal nieuwe jobs, voornamelijk digitale profielen. “Waar mogelijk komen de huidige medewerkers als eerste in aanmerking om deze in te vullen.” Men hoopt het aantal gedwongen ontslagen zoveel mogelijk te beperken.

6 reacties

 • Patrick Verbelen

  3 jaar geleden
  Hebben ze het nu nog niet door dat het niet aan Netflix en andere streamingdiensten ligt. De kabelboer is hun ondergang, veel duurder dan een Netflix abonnement, de rekening is rap gemaakt, goedkoper, goede series, films en reclamevrij. Bij de kabel betalen we om naar reclame te kijken. Hun enige manier om dit te overleven, is zorgen dat ze straks gratis en ongecodeerd in de huiskamer komen. Dat gaat hen geld kosten, maar de fles op gaan is ook iets en dat zullen ze.
 • Walter De Vuyst

  3 jaar geleden
  Sinds de opstart van VTM heeft deze zender geen enkele meerwaarde gebracht voor T.V.- kijkend Vlaanderen . Conflicten en ontslagen waren schering en inslag. Kwaliteitsvolle programma's werden nauwelijks aangeboden , de zucht naar sensatie des te meer .
 • Luc Deville

  3 jaar geleden
  Hoeveel ontslagen op management niveau?
 • Sam Tierlen

  3 jaar geleden
  Zorg eerst eens dat uw klodden goed werken. Hoe vaak dat het weerbericht op het einde van het nieuws in 't honderd loopt tegenwoordig is niet meer bij te houden. Ik heb medelijden met de medewerkers die met hun smoel op tv staan en schoorvoetend moeten vertellen dat de kaarten nu weer eens niet getoond kunnen worden.
 • Anny Bollens

  3 jaar geleden
  In het buitenland werkt IP Tv goed als men een goede ontvangst hebt kwa internet!