Katrien Verhegge van het Agenstchap Opgroeien kreeg het hard te verduren.
Volledig scherm
PREMIUM
Katrien Verhegge van het Agenstchap Opgroeien kreeg het hard te verduren. © BELGA

14 overlijdens en 24 hersenletsels gelinkt aan crèches, 1 mea culpa: moet topvrouw Agentschap Opgroeien opstappen?

Het gerecht heeft de voorbije vijf jaar 14 overlijdens en 24 hersenletsels onderzocht bij baby’s en peuters die mogelijk gelinkt zijn aan een incident in een crèche. Dat zegt Freya Saeys (Open Vld), eerste ondervoorzitter van de Onderzoekscommissie over de problemen bij de kinderopvang in het Vlaams Parlement. Leidend ambtenaar Katrien Verhegge van het Agentschap Opgroeien werd gisteren in de Commissie fel aangepakt maar sloeg ook één keer mea culpa.

 1. LIVE. Van Quickenborne: "Politie tweemaal onder vuur genomen tijdens huiszoeking", hoofdverdachten stonden op terroristenlijst
  Play
  MERKSEM

  LIVE. Van Quickenbor­ne: "Politie tweemaal onder vuur genomen tijdens huiszoe­king", hoofdver­dach­ten stonden op terroris­ten­lijst

  Bij een geplande huiszoeking in de Molenlei in Merksem is gisterenochtend Yannick V. (36) doodgeschoten. Hij maakte deel uit van een onderzoek naar vermeend rechts-extremisme en illegale wapenhandel. Bij hem thuis werden meer dan honderd wapens gevonden. Mogelijk was een bende een terreuraanslag aan het voorbereiden, maar een specifiek doel of tijdstip was er (nog) niet.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.