Photo News
Volledig scherm
© Photo News

13,5 procent minder verkeer op Vlaamse snelwegen in tweede week van paasvakantie

In de tweede week van de paasvakantie was er op werkdagen op de Vlaamse snelwegen 13,5 procent minder verkeer dan in de dezelfde week van 2019. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum vandaag. Ook waren er 39 procent minder files dan voor de coronapandemie.

3 reacties

 • Gaston Weeckers

  4 weken geleden
  Logisch toch veel mensen waren op vakantie.En geloof me niet in eigen land.
 • Jurgen Van Nerom

  1 maand geleden
  Vandaag was het toch al een pak drukker. Paasvakantie gedaan, corona gedaan. Zo leek het toch een beetje.
 • Kristof Degros

  1 maand geleden
  Het was paasvakantie ook ... thuiswerken is bij velen al lang gedaan
 1. Nog geen zonnig terrasjesweer in zicht: opnieuw wisselvallige week met regen en onweer
  17

  Nog geen zonnig terrasjes­weer in zicht: opnieuw wisselval­li­ge week met regen en onweer

  Het weer is vandaag/maandag onstabiel. Er vallen her en der verschillende buien, eventueel vergezeld van onweer, hagel en hevige rukwinden. In het noorden en noordwesten is de kans op buien kleiner en wordt het later tijdelijk droog. Aan zee blijft het deze namiddag droog en zijn er soms brede opklaringen. De maxima schommelen tussen 10 en 16 graden bij een matige tot soms vrij krachtige wind uit westelijke richtingen. Rukwinden tot 50 of 60 km per uur, of heel lokaal meer tijdens felle buien, zijn mogelijk, voorspelt het KMI.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Na vondst overleden baby: Nederlandse politie zet duikers in en houdt nog altijd ernstig rekening met piste van Vlaamse moeder
  Wernhout/Wuustwezel/Hoogstraten

  Na vondst overleden baby: Nederland­se politie zet duikers in en houdt nog altijd ernstig rekening met piste van Vlaamse moeder

  De politie in het Nederlandse Wernhout organiseert vandaag een zoekactie in het meer bij het bungalowpark aan de Wernhoutsbrug in het kader van het onderzoek naar de vondst van de overleden baby eerder deze week. De politie gaat er nog altijd vanuit dat de kans groot is dat de moeder net over de grens in Wuustwezel of Hoogstraten woont.
 2. HET DEBAT. Hebt u begrip voor de keuze om grote tuinfeesten enkel mogelijk te maken met cateraar?
  113

  HET DEBAT. Hebt u begrip voor de keuze om grote tuinfees­ten enkel mogelijk te maken met cateraar?

  Tijdens het vorige Overlegcomité werden de regels voor evenementen in de buitenlucht versoepeld, maar privé-bijeenkomsten buiten blijven beperkt tot 10 personen. Die beperking geldt ook voor tuinfeesten deze zomer, tenzij die worden georganiseerd met een professionele cateraar. Dat zei Vlaams minister-president Jan Jambon aan ATV. Wat denk jij? Heb jij begrip voor de beslissing om een tuinfeest met meer dan tien mensen enkel mogelijk te maken met een cateraar erbij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar