Illustratiebeeld, tips om je auto te beschermen tegen vrieskou.
Volledig scherm
Illustratiebeeld, tips om je auto te beschermen tegen vrieskou. © Getty Images/EyeEm

12 tips: zo bescherm je je auto tegen de vrieskou

Komende nacht wordt flink koud met minima van -6 graden in de Hoge Venen, rond -3 graden in het centrum en -1 à -2 graden over het westen. Er is ook gevaar voor rijmplekken. Vrieskou zorgt vaak voor autopech. Het gaat dan vooral om bestuurders met een platte batterij. Met deze tips bescherm jij je auto tegen de vrieskou.

41 reacties

 • Marc Van Driessche

  2 jaar geleden
  Harder en langer werken totdat je een garage kunt huren of kopen, probleem opgelost, niet?
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  2 jaar geleden
  @Dirk De Buyst ,ieder zijn ding maar ik heb op mijn voertuigen in de winter winterbanden en wat een ander doet interesseert mij niet.'t Is geen kwestie van promotie maar van eigen veiligheid ( en tegenover andere in 't verkeer).Men moest net zoals in Duitsland handelen ,winter en winteromstandigheden ,geen winterbanden en ongeval ,zelf potje betalen ,dikke boete en hopelijk komt het puntensysteem want dan krijg je ook nog strafpunten en na x punten ,te voet.
 • Johan Billiet

  2 jaar geleden
  @Dirk De Buyst: waarom rijdt men dan in tal van andere landen die nog een winter hebben dan wel met winterbanden en niet, wat trager dan, met zomerbanden. Heb zelf het groot verschil in de praktijk ervaren. Ben ik blij dat ik geen lid ben van jouw pechverhelpingsdienst om zo'n onzin uit te kramen...
 • Jos Dupont

  2 jaar geleden
  Als de mensen eens hun rommel garage zouden opruimen en hun auto binnen zetten zou veel miserie vermeden worden ! Waar ik woon heeft iedereen een garage , maar als je de poort opentrekt verschiet je u een ongeluk !!
 • Hans Torbeyns

  2 jaar geleden
  En als je geen koppelingspedaal hebt, blijf dan thuis
 1. Open Vld en CD&V willen wet op kernuitstap “volledig herzien”, maar dat sluit Groen uit: “Kernuitstap zal worden gerealiseerd, mits vertraging”
  UPDATE
  134

  Open Vld en CD&V willen wet op kernuit­stap “volledig herzien”, maar dat sluit Groen uit: “Kernuit­stap zal worden gereali­seerd, mits vertraging”

  Groen wil nog altijd de kernuitstap realiseren, maar dan “in stapjes”. Dat heeft Groen-vicepremier Petra De Sutter gezegd in ‘De Zevende Dag’ op Eén. Open Vld en CD&V pleiten er ondertussen voor om de wet op de kernuitstap grondig aan te passen, maar daar wil De Sutter niks van weten. “De huidige federale regering zal die wet niet afschaffen of fundamenteel wijzigen.”
 2. Man (30) die drie mensen met mes verwondde in Brusselse metro blijft in de cel, deskundige aangesteld voor psychiatrisch onderzoek

  Man (30) die drie mensen met mes verwondde in Brusselse metro blijft in de cel, deskundige aangesteld voor psychia­trisch onderzoek

  De 30-jarige man die maandagavond in het Brusselse metrostation Schuman drie personen verwondde met een mes, blijft nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer vrijdag beslist. De man werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor moordpoging en verboden wapenbezit. De onderzoeksrechter stelde ook een deskundige aan om een psychiatrisch onderzoek van de verdachte uit te voeren.
 3. Mohamed rijdt Vlaanderen rond en belt iedere avond ergens aan in hoop om slaapplaats te krijgen: “Eén koppel bood zelfs hun eigen bed aan”
  PREMIUM

  Mohamed rijdt Vlaanderen rond en belt iedere avond ergens aan in hoop om slaap­plaats te krijgen: “Eén koppel bood zelfs hun eigen bed aan”

  “Ik ben Mohamed en ik zoek een slaapplaats voor vanavond.” Zijn vrienden verklaarden ‘m gek: lukt nooit, waren zij ervan overtuigd. Maar Mohamed Bouhadan (44) stapte z’n koersfiets op en vertrok, Vlaanderen rond. Elke avond, zeven dagen lang, klopte hij op een willekeurige voordeur. “Ik wilde kost wat kost bewijzen dat er meer goede dan slechte mensen zijn.”