Pieter De Volder en David Van Acker zijn niet tevreden over de speculoos die in de rekken ligt bij de supermarkten.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter De Volder en David Van Acker zijn niet tevreden over de speculoos die in de rekken ligt bij de supermarkten. © Joel Hoylaerts / Photonews

12 soorten sintspeculoos onder de loep: slechts twee merken kunnen onze experten overtuigen

Sinterklaas moet dringend weer naar de bakkersopleiding, als het van de bekroonde patissiers Pieter De Volder en David Van Acker (‘Patisserie Zuut’) afhangt. “Speculoos hoort boordevol kruiden te zitten, maar wij proefden vooral de zoete kandijsuiker.»  Slecht twee merken konden onze proevers overtuigen. 

 1. Luik wordt het Bergamo van België: "Bij ons kan je maar beter niét in het ziekenhuis belanden"
  PREMIUM

  Luik wordt het Bergamo van België: "Bij ons kan je maar beter niét in het ziekenhuis belanden"

  "In maart hadden we geen maskers en geen beschermende pakken. Nu hebben we ze, maar geen mensen genoeg om ze aan te trekken." Het brandt in Luik: de drie grote ziekenhuizen liggen vol, vol, vol. Maar vooral: 20% van het zorgpersoneel is ziek uitgevallen - ze hebben zelf corona gekregen, of zijn compleet uitgeblust na de eerste golf dit voorjaar. "We dreigen het Bergamo aan de Maas te worden, ja. Je kan in Luik maar beter geen ongeluk krijgen en naar het ziekenhuis moeten dezer dagen."
 2. ASSISEN. De moord met het antieke pistooltje: één héél klein kogeltje en Isabelle was dood
  PREMIUM

  ASSISEN. De moord met het antieke pistooltje: één héél klein kogeltje en Isabelle was dood

  Voor het assisenhof in Brugge begint deze week het proces tegen William De Bondt (53). Hij staat terecht voor moord op zijn partner Isabelle Deschodt (39). De vrouw overleed aan de gevolgen van één schot uit een klein antiek zakrevolvertje. Het duurde een tijd eer dat duidelijk werd. Door geklungel van de wetsdokter en door kontendraaierij van De Bondt. Die hield eerst vol dat Deschodt in het park aangevallen was. Dan dat het slachtoffer zichzelf in de borst schoot. Uiteindelijk gaf hij toe dat hij schoot, maar sprak van “een ongeluk”.