Dr. Dirk Wildemeersch, hoofd Infectieziektebestrijding bij Zorg en Gezondheid. Hij is leidinggevende van de vier zorginspecteurs die moeten uitzoeken waar coronapatiënten besmet zijn geraakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Dr. Dirk Wildemeersch, hoofd Infectieziektebestrijding bij Zorg en Gezondheid. Hij is leidinggevende van de vier zorginspecteurs die moeten uitzoeken waar coronapatiënten besmet zijn geraakt. © Photo News

115 besmettingen per dag, en slechts vier inspecteurs om bron te zoeken

115 nieuwe besmettingen per dag erbij, maar slechts vier inspecteurs voor heel Vlaanderen om uit te zoeken waar de bron zit. Niemand die echt zicht heeft op het profiel van wie besmet geraakt, laat staan hoe die de infectie opliep. Samen met het aantal positieve gevallen stijgt daarover ook de frustratie bij virologen, gouverneurs en burgemeesters. “Niemand die ons kan of wil zeggen waar de besmettingen precies zitten.”

24 reacties

 • Samuel Peeters

  1 jaar geleden
  Zoals Luc Slegers: een dure app is niet nodig! Gewoon een meldpunt, klaar! Ah ja de cijfers doorbellen ook natuurlijk en zorgen dat de ambtenaar het doorgeeft.
 • Thoelen Wendy

  1 jaar geleden
  Misschien moeten ze eerst eens zeggen vanwaar al de besmettingen komen. We gooien de grenzen open en iedereen mag op vakantie. Mensen komen terug uit vakantie en moeten zich allemaal laten testen. Conclusie: meer testen dus meer kans op positieve testen, allemaal mensen die uit risicogebieden komen dus logisch dat er meer besmettingen zijn. Had de grenzen nog wat langer dicht gehouden en de mensen echt warm gemaakt voor staycation in Belgie. Maar zo slim zijn ze in Brussel niet he.
 • Carla Van Geel

  1 jaar geleden
  De regels werden meestal goed gevolgd totdat de café's open gingen want daar wordt alcohol gedronken en de hersenen willen dan niets meer weten van corona, de werkelijkheid wordt dan niet meer aanvaard. Politici moeten dus ofwel café's sluiten of alcoholische dranken verbieden, het is de koe bij de horens pakken of het onderspit delven.
 • Gunter Verlie

  1 jaar geleden
  Er werd in Antwerpen een stijging geconstateerd. Toch niet moeilijk als er volgens een goede bron bepaalde dancings open zijn!?
 • christine raes

  1 jaar geleden
  Dan vraag ik mij af, waarvoor wordt die 100.000 euro dan gebruikt, of is er hier weer eentje zijn zakken aan het vullen?