Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

110.000 reizigers uit rode zone kwamen België binnen in november, amper 154 werden getest

“Reizen naar het buitenland wordt ten strengste afgeraden.” Dat is wat premier Alexander De Croo (Open Vld) vlak voor de herfstvakantie de Belgen op het hart drukte. Velen hebben dat advies niet gevolgd. We konden een vertrouwelijk overheidsrapport inkijken waar cijfers instaan die aantonen dat België in november een flink aantal reizigers uit rode zones heeft binnengekregen. Zo goed als niemand werd getest.

70 reacties

 • eric loyens

  2 jaar geleden
  Er wordt altijd op de mensen afgegeven die op reis gaan wel ik ga 10x.per week in de spits werken met het openbaar vervoer das duizend maal gevaarlijker dan enkele uren op een vliegtuig want daar is disepline op de bus doet iedereen zijn goesting van het niet dragen van masker tot ziekijke overvolle bussen !
 • simonne goderie

  2 jaar geleden
  Lockdown feestvierders moeten voor een rechtbank verschijnen ,maar iemand die meerdere uren in een hermetisch afgesloten vliegtuig met een paar honderd mensen dan nog gaat zitten is er niks aan de hand en moeten zelfs bij terugkomst niet getest worden ,dit is enkel in Belgie uit te leggen mogelijk .
 • Walter De Vuyst

  2 jaar geleden
  Deze Federale coalitie doet het vrij goed qua bestrijding van het Coronavirus . Stel je eens voor dat Vlaanderen het voortouw zou nemen na het debacle in de woonzorgcentra . Ook een strengere controle op de werkgevers die de genomen Covid-19 maatregelen aan hun laars lappen en hiervoor niet bestraft worden is aangewezen .
 • Eddy Douwen

  2 jaar geleden
  Grootste klungelregering ooit die het nu voor het zeggen heeft,gezond boerenverstand hebben ze geen kaas van gegeten ,hoge tijd dat er iemand is die het is serieus aanpakt al die stommiteiten die ge elke dag opnieuw hoort en leest
 • simonne goderie

  2 jaar geleden
  Dat justitie de feestvierders die met 50 en meer mensen beboet is correct ,maar vraag me af als je in een ander land gaat feesten en daarna met meer dan 200 in een vliegtuig stapt richting België  , kom je toe zonder te worden getest mag men hier de boel rustig komen besmetten en is er niks aan de hand . Toch wel een beetje dubbel gevoel bij .
 1. EXCLUSIEF. Het coronarapport dat we niet mochten zien: welke extra informatie kregen ministers en experten, en waarom kregen wij die niet?
  PREMIUM

  EXCLUSIEF. Het coronarap­port dat we niet mochten zien: welke extra informatie kregen ministers en experten, en waarom kregen wij die niet?

  Al sinds het begin van de coronacrisis publiceert de overheid niet alle cijfers en informatie waarover ze beschikt. Wekelijks krijgen ministers, experts en gouverneurs een rapport van Sciensano waar meer in staat dan in het rapport dat de burgers of media te zien krijgen. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) bevestigt dat. “Maar die twee rapporten verschillen niet zoveel van elkaar.” Wij konden de hand leggen op het vertrouwelijke rapport van vorige week en telden behoorlijk wat extra pagina’s.
 2. Mohamed Abrini “dacht enkel aan ontsnappen” bij aanslag op luchthaven en heeft “elke dag spijt"

  Mohamed Abrini “dacht enkel aan ontsnappen” bij aanslag op luchthaven en heeft “elke dag spijt"

  Mohamed Abrini, de man met het hoedje, dacht naar eigen zeggen alleen maar aan ontsnappen tijdens de aanslagen in Brussel. Naar eigen zeggen heeft hij ook "elke dag spijt" van wat er is gebeurd. Beschuldigde Sofien Ayari zou dan weer actief deelgenomen hebben aan de uitvoering van de aanslagen. Dat staat in de akte van inbeschuldigingstelling, die vandaag wordt voorgelezen op het terreurproces rond de aanslagen.
 1. “Ik was banger dan de slachtoffers”: Mohamed Abrini vluchtte weg toen kompanen zichzelf opbliezen in Zaventem
  PREMIUM

  “Ik was banger dan de slachtof­fers”: Mohamed Abrini vluchtte weg toen kompanen zichzelf opbliezen in Zaventem

  Er bleven geen extra juryleden afwezig tijdens de derde zittingsdag van het assisenproces over de aanslagen in Brussel, wél vijf beschuldigden verlieten de zaal uit protest. Abdeslam en co. deden dat door de “vernederende” veiligheidsmaatregelen. Toch ging het proces verder met de focus op de vermeende daders. Mohamed Abrini, de man die wegvluchtte bij de bomaanslagen in Zaventem, wou naar eigen zeggen nooit een aanslag plegen in België.