Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

110.000 reizigers uit rode zone kwamen België binnen in november, amper 154 werden getest

“Reizen naar het buitenland wordt ten strengste afgeraden.” Dat is wat premier Alexander De Croo (Open Vld) vlak voor de herfstvakantie de Belgen op het hart drukte. Velen hebben dat advies niet gevolgd. We konden een vertrouwelijk overheidsrapport inkijken waar cijfers instaan die aantonen dat België in november een flink aantal reizigers uit rode zones heeft binnengekregen. Zo goed als niemand werd getest.

70 reacties

 • eric loyens

  9 maanden geleden
  Er wordt altijd op de mensen afgegeven die op reis gaan wel ik ga 10x.per week in de spits werken met het openbaar vervoer das duizend maal gevaarlijker dan enkele uren op een vliegtuig want daar is disepline op de bus doet iedereen zijn goesting van het niet dragen van masker tot ziekijke overvolle bussen !
 • simonne goderie

  9 maanden geleden
  Lockdown feestvierders moeten voor een rechtbank verschijnen ,maar iemand die meerdere uren in een hermetisch afgesloten vliegtuig met een paar honderd mensen dan nog gaat zitten is er niks aan de hand en moeten zelfs bij terugkomst niet getest worden ,dit is enkel in Belgie uit te leggen mogelijk .
 • Walter De Vuyst

  9 maanden geleden
  Deze Federale coalitie doet het vrij goed qua bestrijding van het Coronavirus . Stel je eens voor dat Vlaanderen het voortouw zou nemen na het debacle in de woonzorgcentra . Ook een strengere controle op de werkgevers die de genomen Covid-19 maatregelen aan hun laars lappen en hiervoor niet bestraft worden is aangewezen .
 • Eddy Douwen

  9 maanden geleden
  Grootste klungelregering ooit die het nu voor het zeggen heeft,gezond boerenverstand hebben ze geen kaas van gegeten ,hoge tijd dat er iemand is die het is serieus aanpakt al die stommiteiten die ge elke dag opnieuw hoort en leest
 • simonne goderie

  9 maanden geleden
  Dat justitie de feestvierders die met 50 en meer mensen beboet is correct ,maar vraag me af als je in een ander land gaat feesten en daarna met meer dan 200 in een vliegtuig stapt richting België  , kom je toe zonder te worden getest mag men hier de boel rustig komen besmetten en is er niks aan de hand . Toch wel een beetje dubbel gevoel bij .