Beeld uit het vaccinatiecentrum op Flanders Expo in Gent.
Volledig scherm
Beeld uit het vaccinatiecentrum op Flanders Expo in Gent. © Wannes Nimmegeers

110.000 Belgen registreerden zich vandaag via QVax voor boosterprik

Zowat 110.000 Belgen hebben zich vandaag via QVax aangemeld voor een sneller dan geplande derde prik van het coronavaccin. Dat meldt Joris Moonens, woordvoerder van het Agentschap Zorg en Gezondheid.

 1. Marc Van Ranst ziet “waanzinnige besmettingscijfers”, maar ook dat “we naar een top aan het toewerken zijn”
  Play

  Marc Van Ranst ziet “waanzinni­ge besmet­tings­cij­fers”, maar ook dat “we naar een top aan het toewerken zijn”

  “Andere landen die ons zijn voorafgegaan, hadden ook dergelijke cijfers en hebben daarna dan wel een piek bereikt”, zegt viroloog Marc Van Ranst aan HLN LIVE over wat hij “waanzinnige besmettingscijfers” noemt in ons land. Ook wij zijn nu, volgens de professor, “naar een top aan het toewerken”. Tot die piek bereikt is, kan er nog niet drastisch worden versoepeld, maar daarna zeker wél, stelt hij.
 2. Leraren krijgen geen voorrang bij toediening boostervaccin. Wanneer ben jij aan de beurt? Bekijk het hier

  Leraren krijgen geen voorrang bij toediening boostervac­cin. Wanneer ben jij aan de beurt? Bekijk het hier

  De ministers van Volksgezondheid zijn het eens geworden over de strategie voor het toedienen van de boosterprik aan de volledige bevolking. De uitnodigingen worden al in de komende dagen verstuurd, op basis van de tijd die verstreken is sinds de eerste vaccinatiecyclus en de leeftijd van de betrokkenen. Belangrijk ook: er komen geen prioritaire groepen die voorrang krijgen op de rest van de bevolking, zoals bijvoorbeeld het onderwijzend personeel. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is teleurgesteld. “Dan organiseren we het zelf vanuit de Vlaamse regering”, zei hij aan VRT NWS.
 3. LIVE. Premier De Croo: “Corona Safe Ticket is er niet voor de eeuwigheid” - Carnavalsparades in Rio en São Paulo uitgesteld
  Play

  LIVE. Premier De Croo: “Corona Safe Ticket is er niet voor de eeuwigheid” - Carnavals­pa­ra­des in Rio en São Paulo uitgesteld

  Het Overlegcomité heeft een akkoord bereikt over de invoering van een coronabarometer. Dat instrument moet met parameters en kleurcodes (rood, oranje en geel) meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. We starten in code rood vanaf 28 januari. In code rood blijven de regels voor de horeca hetzelfde. Enkel het sluitingsuur zal middernacht zijn in plaats van 23 uur. Vanaf 1 maart is een boosterprik verplicht voor een geldig Covid Safe Ticket (CST), ten laatste vijf maanden na tweede prik. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.