Brussel 14/12/2021 Politieactie tegen criminele bendes in Brussel. (Picture by Gianni Barbieux / Photo News) Henri Jaspardstraat Sint Gillis
Volledig scherm
Brussel 14/12/2021 Politieactie tegen criminele bendes in Brussel. (Picture by Gianni Barbieux / Photo News) Henri Jaspardstraat Sint Gillis © Photo News

11 huiszoekingen en verschillende mensen opgepakt bij grote politieactie in Anderlecht: politie reageert bij HLN LIVE

Op dit moment is een grote politie-inval aan de gang in Anderlecht en de gemeenten daarrond, gelinkt aan de probleemwijk Peterbos. Dat is al de tweede keer op minder dan een maand tijd. Er zijn al verschillende mensen opgepakt voor verhoor, maar hoeveel is nog onduidelijk. “Het is nu aan justitie om te beslissen wat er met de opgepakte personen gaat gebeuren”, zegt woordvoerder van de politiezone Brussel-Zuid, Sarah Frederickx in HLN LIVE. 

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. 14-tal personen plots onwel tijdens KV Mechelen-RC Genk: “We waren bang om rond te lopen, omdat we vreesden ook geprikt te worden”
  Play
  Mechelen

  14-tal personen plots onwel tijdens KV Mechelen-RC Genk: “We waren bang om rond te lopen, omdat we vreesden ook geprikt te worden”

  De politie van Mechelen-Willebroek is een onderzoek opgestart na een incident tijdens de wedstrijd van KV Mechelen tegen KRC Genk. “Tijdens de wedstrijd kregen we plots meldingen dat verschillende personen onwel werden”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. Het zou gaan om een veertiental personen. Acht mensen werden naar het ziekenhuis gebracht. Zij mochten het ziekenhuis inmiddels wel al opnieuw verlaten. Onderzoek moet uitwijzen of het om een geval van ‘needle spiking' gaat. Een aanwezig fan getuigt bij VTM Nieuws over wat ze gisteren zag gebeuren. Anoniem, uit angst herkend te worden door de dader(s).