Premier Alexander De Croo (Open Vld)
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld) © Photo News

100 miljoen euro voor onderzoek naar modulaire kernreactoren: “Dit moet toelaten te onderzoeken of duurzame kernenergie haalbaar is”

Het nucleaire onderzoekscentrum SCK CEN in Mol zal een onderzoeksbudget van 100 miljoen euro ontvangen van de federale regering. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) vandaag gezegd op de viering van de zeventigste verjaardag van SCK CEN.

30 reacties

 • henri sluyts

  1 maand geleden
  China bouwt er vierhonderd die hebben de technologie al . Wij investeren een habbekrats en weten van toeten of blazen .
 • piet devlieger

  1 maand geleden
  Natuurlijk is duurzame kernenergie haalbaar. Kernenergie is gewoon duurzaam en uiterst milieuvriendelijk. Maar hier moet eerst nog even bestudeerd worden wat er elders al wetenschappelijk bewezen is. ZIjn er nog onderzoeksjournalisten beschikbaar om in België een 'follow the money-zoektocht' te ondernemen ?
 • Gino SINNESAEL

  1 maand geleden
  Weer een 'onderzoek' op kosten van de belastingplichtige om geen beslissing te moeten nemen en de hete aardappel voor zich uit te kunnen schuiven. Welke serieuze beslissing heeft dit Vivaldi-kibbelkabinet al genomen? Juist...
 • Henri Dederen

  1 maand geleden
  België het land bij uitstek van geldverslindende studies, commissies enz. Waarom gewoon niet samenwerken met andere landen die hiermee ook al lang bezig zijn en die alles inzetten op kernenergie. Het is een illusie van onze groene madam om totaal onafhankelijk energie te produceren zonder beroep te moeten doen op het buitenland - zonnepanelen , windmolens, batterijen ze bevatten allemaal elementen waar we afhankelijk zullen zijn van andere ,al dan niet 'bevriende' landen.
 • Frank Van den Bulck

  1 maand geleden
  Kan De Croo mij een eens vertellen aan welke bomen al dat geld groeit ? Daar wil ik dan ook we eens passeren...