Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © ANP

100 miljoen euro extra om de facturen voor de armsten te betalen

PolitiekDoor de stijgende levensduurte kunnen meer gezinnen hun rekeningen voor voeding, huur, kledij, energie en school niet meer betalen. Het bescheiden inkomen dat ze verdienen of het leefloon dat ze krijgen is onvoldoende. De federale regering springt in de bres: deze zomer besliste ze dat OCMW’s 100 miljoen euro extra krijgen wanneer zij in het “REMI-systeem” stappen.

 1. Vlaams Belang: “Gezinnen en alleenstaanden blijven in de kou staan”

  Vlaams Belang: “Gezinnen en alleen­staan­den blijven in de kou staan”

  “Er is kordaat beleid nodig om burgers en bedrijven door de inflatie- en energiecrisis te loodsen. Dat de Vlaamse regering net nu maar nipt een regeringscrisis kon vermijden, getuigt van weinig verantwoordelijkheidszin.” Zo reageert Vlaams Belang op het akkoord over de Vlaamse begroting dat gisteren gevonden werd. Het eindresultaat van de onderhandelingen bevalt de oppositiepartij evenmin. “Onze gezinnen en alleenstaanden die niet kunnen rekenen op sociale maatregelen blijven in de kou staan”, zegt fractievoorzitter Chris Janssens.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.