Michel (58) en Matthieu (54) Soubry, kleinzonen van oprichter Joseph, leiden vandaag het bedrijf. "Opa zette destijds al in op innovatie, en dat is doorslaggevend geworden voor het succes."
Volledig scherm
PREMIUM
Michel (58) en Matthieu (54) Soubry, kleinzonen van oprichter Joseph, leiden vandaag het bedrijf. "Opa zette destijds al in op innovatie, en dat is doorslaggevend geworden voor het succes." © Gregory Van Gansen / Photo News

100 jaar Soubry, het bedrijf dat de Belg meer dan spaghetti leerde eten: “De Italianen maken onze pasta na. Een groter compliment vind je toch niet?”

Honderd jaar geleden besloot Joseph Soubry iets te gaan maken wat Belgen nauwelijks aten. Toch was dat slim gezien, want vandaag is de pastafabriek die zijn naam draagt marktleider in de Benelux, met een jaarproductie van 100.000 ton. In Roeselare blikken kleinzonen Michel (58) en Matthieu (54) Soubry terug op 100 jaar 'pasta Soubry'. "Spreekbeurten in de jaren 70 waren gemaakt met prenten die je verdiende door onze spaghetti te eten."

13 reacties

 • Hugo hofmans

  1 maand geleden
  Top nieuws ! Dat willen we lezen, dat willen we horen ! Prachtig voor ons land !
 • Marianne Tanghe

  1 maand geleden
  Soubry even goed als Italiaanse producten ? Dream on....jullie hebben nog nooit pasta gegeten.
 • nicole desseyn

  1 maand geleden
  Nostalgie ja maar de produkten niet meer zo lekker als vroeger ,
 • Johan Thomas

  1 maand geleden
  Soubry maakt goede pasta en is evenwaardig zoals italiaanse pasta en ja, wat jezelf maakt is dikwijls beter. Ik maak soms zelf pasta met eieren en wat olie, bloem en een snuifje zout, wat water en je hebt een pastadeeg maar wie maakt dit in de week? Soubry heeft een zeer smakelijk assortiment en verdient een pluim. Belgische productie. Wees eens trots dat er nog Belgische bedrijven werken in ons productieve land. Die zo verder Soubry.
 • Charles Leunens

  1 maand geleden
  Met alle respect voor de Belgische Bedrijven, want ik koop zoveel mogelijk Belgisch. Heb ook Soubry Spaghetti gekocht, maar de smaak van uit Italie is toch beter.
 1. 1 op de 4 Belgen stuurt berichten achter het stuur. “Het wordt steeds erger: nu bekijken mensen ook video’s en posten ze op sociale media”
  Play

  1 op de 4 Belgen stuurt berichten achter het stuur. “Het wordt steeds erger: nu bekijken mensen ook video’s en posten ze op sociale media”

  Een op de vier landgenoten leest of verstuurt af en toe een bericht tijdens het autorijden. “Dat is heel gevaarlijk en het wordt steeds erger”, zegt Stef Willems van het verkeersinstituut Vias. “Vroeger waren het alleen telefoontjes, maar nu bekijken mensen ook video's of doen ze een statusupdate op sociale media.” Daarom lanceert Vias vandaag een nieuwe campagne ‘Wagen in, gsm uit’. Bekijk hierboven het interview waarin Stef Willems van Vias de campagne toelicht bij HLN LIVE.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. HET DEBAT. Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng?
  24

  HET DEBAT. Zijn de quarantai­ne­re­gels en de teststrate­gie op scholen te streng?

  Na een lange periode van stabiliteit, is het aantal coronabesmettingen in ons land de laatste weken opnieuw zienderogen gestegen. Verschillende scholen moeten de deuren sluiten. De quarantaineregels liggen onder vuur. Verschillende stemmen in het onderwijsveld pleiten ervoor om het virus onder de kinderen te laten circuleren en de scholen open te houden. Wat denk jij? Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.