Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot

10 miljoenste vaccin geleverd, 'superspuiten’ leverden campagne al 1,5 miljoen dosissen winst op

Met een grote levering van meer dan 800.000 Pfizer-dosissen is de kaap van tien miljoen geleverde coronavaccins overschreden in ons land. Dankzij de zogenaamde superspuiten, die toelaten meer dosissen uit een flacon te halen, leverde ons dat zelfs al bijna 12 miljoen stuks op, of 1,5 miljoen dosissen winst. Later deze week zal het 10 miljoenste vaccin ook worden toegediend.

 1. Procureur-generaal ontkent wraakactie tegen topadvocaat Walter Van Steenbrugge: “Wettelijke plicht van OM om raadkamer te laten oordelen”
  21

  Procureur-generaal ontkent wraakactie tegen topadvo­caat Walter Van Steenbrug­ge: “Wettelijke plicht van OM om raadkamer te laten oordelen”

  De Gentse procureur-generaal Erwin Dernicourt heeft gereageerd op de aantijgingen van advocaat Walter Van Steenbrugge. Van Steenbrugge werd eind deze week genoemd in een drugszaak. Hij wordt beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie. Van Steenbrugge vermoedt een wraakactie van eerste advocaat-generaal Francis Clarysse, maar zijn overste ontkent met klem. “Deze vraag tot verwijzing werd niet opgesteld door eerste advocaat-generaal Francis Clarysse en hij nam daartoe ook geenszins de beslissing.”
 2. Levering op 29 juni bepaalt of tweede AstraZeneca-prik sneller kan worden toegediend

  Levering op 29 juni bepaalt of tweede AstraZene­ca-prik sneller kan worden toegediend

  Of het toedienen van de tweede dosis van het coronavaccin van AstraZeneca voor iedereen kan worden vervroegd naar acht weken na de eerste prik, hangt af van de levering van 700.000 vaccins op 29 juni. Dat heeft Gudrun Briat van de Taskforce Vaccinatie gezegd op de persconferentie van het gezondheidsinstituut Sciensano en het Nationaal Crisiscentrum. “De meest eenvoudige oplossing is misschien dat we deze mensen zeggen dat ze zich opnieuw kunnen inschrijven via QVax”, zei Vandenbroucke over een eventueel vervroegde tweede prik in de Kamercommissie Gezondheid.