Photo News
Volledig scherm
© Photo News

1 september: dit verandert allemaal vandaag

Diverse nieuwe wetten en regels zijn vanaf vandaag van kracht. Een overzicht.

75 reacties

 • Stefaan Vanwijnsberghe

  2 jaar geleden
  Max 100 km/u op de ring rond Brussel. Waarom niet algemeen 90 km/u. Nu ja, meer dan 45/u kan je op de ring niet halen, je staat meer stil dan dat je in beweging zijt. Dat stilstaan is vooral milieuvervuilend. Maar je geen enkele minister die daar bij stilstaat zeker?
 • Dietrich Vandrey

  2 jaar geleden
  Groen doet een voorstel en dat kost natuurlijk honderden miljoenen. Typisch.
 • Pierre De Bie

  2 jaar geleden
  Heb hun wet aan den lijve ondervonden toen ik vandaag mijn pensioen ontving, ineens 12,50€ minder, nochtans heb ik 46 jaar gewerkt. Dank zij de groen geraken wij zo aan de grond. Bedankt regering van mijn kl........Nu kun je nog wat meer weggeven aan dat vreemd gespuis dat hier is en geen ballen werken en niet te vergeten die lamzakken van walen, maar zie dat jullie je zakken blijft vullen nietwaar?
 • Guido Declerck

  2 jaar geleden
  Heb geen probleem met die chèques want als gepensioneerde krijg ik er geen.
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Om provincies en senaat af te schaffen heb je een meerderheid nodig Hugo Hechtermans, als je niet weet waar hett over gaat moet je niet staan roepen, dan maak je jezelf enkel belachelijk....
 1. Minikerncentrale is even klein als kmo-bedrijf. Maar blijft veiligheid gegarandeerd?
  PREMIUM

  Minikern­cen­tra­le is even klein als k­mo-be­drijf. Maar blijft veiligheid gegaran­deerd?

  De toekomst van de stroomvoorziening oogt weer nucleairder dan ooit. Nog voor het eind van dit decennium wordt in Canada een revolutionaire nieuwe minikerncentrale in gebruik genomen. De BWRX-300 zou zelfs op het gemiddelde Vlaamse industrieterrein passen. Ook Polen, Groot-Brittannië en Zweden hebben plannen om er te bouwen, terwijl ons land voorzichtig interesse toont. Maar hoe werken zulke ‘minicentrales’ precies? In hoeveel stroom kunnen ze voorzien? En vooral: zijn ze veilig?
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”