couple fighting
Volledig scherm
PREMIUM
couple fighting © Getty Images

1 op de 5 koppels die uiteen willen, blijft toch bij elkaar voor het geld

Bijna één op de vijf koppels met scheidingsintenties zegt toch samen te blijven door de financiële onzekerheid in deze coronatijden. Dat is de opvallendste vaststelling in een onderzoek door financieel dienstverlener Intrum. "Maar vroeg of laat komt die scheiding er toch van", zeggen experts.

23 reacties

 • Leopold Vanhoof

  2 jaar geleden
  Egoïsme is net het punt. Als je ervan uitgaat dat je maar één keer leeft en zoveel mogelijk uit elke minuut wil uithalen blijf je best alleen want het zal nooit lukken op die manier.
 • geert Jonckheere

  2 jaar geleden
  Wat dacht je van 3 op 5? Ja, als de reisjes en de feestjes weg vallen blijft enkel de realiteit over.
 • Vanessa Huysmans

  2 jaar geleden
  Tuurlijk is communicatie en geven en nemen het probleem. En tuurlijk gaat het ook om zich tevreden voelen met wat je hebt. Maar uiteindelijk is het hun leven en keuze en niet onze zaken! Mijn grootouders moesten wel samenblijven maar geen v beide waren gelukkig te noemen. Het was zo. Mensen verleggen de waarden gewoon en daarbij ook de keuzes. Liefst de kids niet uitspelen want dat is groter kwaad dan scheiden op zich...
 • Guy Stanbel

  2 jaar geleden
  Een huwelijk is niet meer dan een contract, een juridisch concept. Geld is daarvan een onderdeel. Niets mis met het opzeggen van een contract, zolang ook de exit clausule correct gehanteerd word. Dat je elkaar beu kan worden is niet meer dan normaal. Je bent heus geen held of heldin als je dit toch heel je leven blijft ontkennen en je elke dag minder gelukkig kunt voelen, eerder idioot en naïef. Egoïsme is niet het punt, je leeft maar een keer en je moet het beste uit elke minuut halen.
 • Kris Kras

  2 jaar geleden
  Tja, men is vergeten dat liefde een werkwoord is. Men is ook vergeten dat de perfectie niet bestaat.
 1. Van alpaca tot ezel, geen enkel dier is veilig: ‘kill list’ van Vlaamse wolven telt al 487 doden
  PREMIUM

  Van alpaca tot ezel, geen enkel dier is veilig: ‘kill list’ van Vlaamse wolven telt al 487 doden

  De wolvenroedel van Noëlla en August heeft de voorbije jaren een flinke ravage aangericht onder de andere viervoeters. Van de 646 Vlaamse landbouw- en hobbydieren die sinds 2018 werden gedood of verdwenen, is de wolf in wel 487 gevallen de dader. Welke dieren vallen het meest in de smaak bij het roofdier? Wat als één van jouw dieren gedood wordt door een wolf? En kan je als eigenaar van kwetsbare landbouwdieren zelf iets doen om een wolvenaanval te voorkomen?
 2. Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu "houden juridische opties open”

  Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu "houden juridische opties open”

  De Vlaamse regering zal maandag proberen een akkoord te bereiken over het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) en het stikstofdossier (PAS). “Gezien hun grote impact op natuur en milieu, moeten de Vlaamse meerjarenplannen de Europese minimumverplichtingen behalen. Dat is cruciaal voor de rechtszekerheid van de boeren en een snelle uitbetaling van hun inkomenssteun. Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu (BBL) voelen zich genoodzaakt ook de juridische opties open te houden als de Vlaamse regering de natuur- en milieuwetgeving niet respecteert”, zeggen beide organisaties zaterdag in een mededeling.