Volledig scherm
© Getty Images

1 op de 3 vrouwen krijgt minder dan 750 euro pensioen

Eén op de drie gepensioneerde vrouwen leeft met minder dan 750 euro per maand. Slechts één op de vijf mannen zit in hetzelfde schuitje. Dat blijkt uit het jongste rapport van de federale pensioendienst. Het debat over de pensioenkloof tussen mannen en vrouwen flakkert zo weer op.

293 reacties

 • Jan Baroen

  2 jaar geleden
  @ Hilde Roscam, dit klopt niet. Meetellen in de penisoenberekening? Vrouwen aan de haard zijn fiscaal ten laste van de man, betalen geen enkele bijdrage aan de sociale zekerheid en krijgen bovendien een toelage in het gezinspensioen. Het wordt dus wel degelijke meegeteld in de pensioenberekening. Blijkbaar is het nog niet genoeg en moet er een volwaardig pensioen komen voor niet werkenden? Dat is wel heel veel profiteren dan.
 • Hilde Roscam

  2 jaar geleden
  Schandalig hoe zelfs een groot deel van onze eigen bevolking het werk van een thuisblijvende moeder niet als volwaardig ziet. Met een reeks kinderen en zonder poetshulp, doe veel meer dan een fulltime job. En neen, wij willen daar niet voor betaald worden, het was een eigen keuze. Maar die jaren zouden zeker moeten meetellen in de pensioenberekening. Een grote tekortkoming in onze wetgeving.Hilde Roscam
 • raf stevens

  2 jaar geleden
  Een vriendin werd ontslagen in de jaren '80. Groot was haar verbazing toen ze aan het stempellokaal (bestond toen nog) een rij vrouwen zag die "thuis waren gebleven om voor de kinderen te zorgen", maar al een tijd lustig stempelgeld opstreken. Die hadden natuurlijk geen volledige loopbaan en dus later minder pensioen. Een aantal van hen leeft nog en zal dus ook meetellen voor die lage cijfers.
 • Eric Urkens

  2 jaar geleden
  Loon naar werken maar ook pensioen naar werken. Het immer aanwezige woord is werken. Niet werken mag nooit pensioen opleveren zonder goede redenen. Linkse handen is geen goede reden.
 • michel De Blay

  2 jaar geleden
  @ Jean Vandenberghe. Ik zeg niet dat sommige vrouwen geen zwaar beroep hebben zoals verpleegsters, bejaardenverzorgsters, dokters, boerinnen, enz. Ik heb het over de vrouwen EN MANNEN die thuis blijven om het huishouden te doen. Met de moderne techniek van vandaag is dat ook geen werk waar het zweet in je ogen van loopt hé. Trouwens die vrouwen met een zwaar beroep gaan ook wel hun centen verdienen hé en later een goed pensioen trekken.
 1. Uitgebrande villa in Heidestraat blijkt drugslabo: twee honden gered uit vlammenzee, van de eigenaars geen spoor
  Kapellen

  Uitgebran­de villa in Heide­straat blijkt drugslabo: twee honden gered uit vlammenzee, van de eigenaars geen spoor

  In een villa in een zijstraat van de Heidestraat in Kapellen is vanochtend een felle brand uitgebroken. Na uitvoerig bluswerk door brandweer bleek het te gaan om een drugslabo waar ook synthetische stoffen opgeslagen lagen. Van de eigenaars van het pand is momenteel geen enkel spoor, maar de politie is naar hen op zoek. Twee honden konden uit de vlammenzee gered worden.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"