Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

1 op de 3 vrouwen krijgt minder dan 750 euro pensioen

Eén op de drie gepensioneerde vrouwen leeft met minder dan 750 euro per maand. Slechts één op de vijf mannen zit in hetzelfde schuitje. Dat blijkt uit het jongste rapport van de federale pensioendienst. Het debat over de pensioenkloof tussen mannen en vrouwen flakkert zo weer op.

293 reacties

 • Jan Baroen

  4 jaar geleden
  @ Hilde Roscam, dit klopt niet. Meetellen in de penisoenberekening? Vrouwen aan de haard zijn fiscaal ten laste van de man, betalen geen enkele bijdrage aan de sociale zekerheid en krijgen bovendien een toelage in het gezinspensioen. Het wordt dus wel degelijke meegeteld in de pensioenberekening. Blijkbaar is het nog niet genoeg en moet er een volwaardig pensioen komen voor niet werkenden? Dat is wel heel veel profiteren dan.
 • hilde roscam

  4 jaar geleden
  Schandalig hoe zelfs een groot deel van onze eigen bevolking het werk van een thuisblijvende moeder niet als volwaardig ziet. Met een reeks kinderen en zonder poetshulp, doe veel meer dan een fulltime job. En neen, wij willen daar niet voor betaald worden, het was een eigen keuze. Maar die jaren zouden zeker moeten meetellen in de pensioenberekening. Een grote tekortkoming in onze wetgeving.Hilde Roscam
 • raf stevens

  4 jaar geleden
  Een vriendin werd ontslagen in de jaren '80. Groot was haar verbazing toen ze aan het stempellokaal (bestond toen nog) een rij vrouwen zag die "thuis waren gebleven om voor de kinderen te zorgen", maar al een tijd lustig stempelgeld opstreken. Die hadden natuurlijk geen volledige loopbaan en dus later minder pensioen. Een aantal van hen leeft nog en zal dus ook meetellen voor die lage cijfers.
 • Eric Urkens

  4 jaar geleden
  Loon naar werken maar ook pensioen naar werken. Het immer aanwezige woord is werken. Niet werken mag nooit pensioen opleveren zonder goede redenen. Linkse handen is geen goede reden.
 • michel De Blay

  4 jaar geleden
  @ Jean Vandenberghe. Ik zeg niet dat sommige vrouwen geen zwaar beroep hebben zoals verpleegsters, bejaardenverzorgsters, dokters, boerinnen, enz. Ik heb het over de vrouwen EN MANNEN die thuis blijven om het huishouden te doen. Met de moderne techniek van vandaag is dat ook geen werk waar het zweet in je ogen van loopt hé. Trouwens die vrouwen met een zwaar beroep gaan ook wel hun centen verdienen hé en later een goed pensioen trekken.
 1. PORTRET. Is Gunther VI, een viervoeter met minstens 368 miljoen euro, wel écht de rijkste hond ter wereld?
  PREMIUM

  PORTRET. Is Gunther VI, een viervoeter met minstens 368 miljoen euro, wel écht de rijkste hond ter wereld?

  Een villa in Miami die ooit aan Madonna toebehoorde, een jacht en een privéjet waarmee hij geregeld naar Italië vliegt: Gunther VI is één van de opvallendste multimiljonairs ter wereld. Een Duitser, jawel, maar dan één op vier poten. Met een geschat vermogen van 368 miljoen euro is de scheper de rijkste hond ter wereld. Maar in de docureeks ‘Gunther’s Millions’ laat Netflix iets anders uitschijnen. Is alles al decennialang opgezet spel?
 2. “Dit is écht meer dan een gadget”: cardioloog legt uit hoe je met smartwatch je hart kan checken
  PREMIUM
  4

  “Dit is écht meer dan een gadget”: cardioloog legt uit hoe je met smartwatch je hart kan checken

  Ben je onzeker omdat je hart soms overslaat? Dan hangt de oplossing mogelijk rond je pols. “Neem zelf een elektrocardiogram met je smartwatch”, adviseren cardiologen. “Dit is écht meer dan een gadget”, zegt cardioloog Benjamin Scott van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA). Hoe begin je eraan en wat doe je met de resultaten van een test met je smartwatch? Scott beantwoordt al je vragen.