BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

1 op 5 jonge bestuurders rijdt maandelijks onder invloed van lachgas: “Levensgevaarlijk, maar beboeten via test nog niet mogelijk”

Maar liefst 1 op 5 jonge bestuurders geeft toe achter het stuur te kruipen na gebruik van lachgas. De schijnbaar ongevaarlijke drug wordt populairder onder jongeren, maar zorgt wel degelijk voor neurologische schade. Met alle gevolgen van dien op de weg. Het overgewaaide fenomeen uit Nederland is stilaan hét nieuwe spul achter het stuur, maar de politie blijkt nog niet voorbereid. “Testen om lachgas op te sporen moeten nog worden ontwikkeld”, klinkt het bij VIAS. “En zelfs de regelgeving loopt achter.”

9 reacties

 • Sofie Vanderhoogerheide

  4 maanden geleden
  Jonge bestuurders: beetje misleidend hé. Het gaat hier over bestuurders tussen 18 en 34 jaar. Dat is niet meer "de jeugd" of "jongeren". En vooral een probleem bij het mannelijk deel van de bevolking en er zijn ook regionale verschillen: het hoogste probleemgedrag in Brussel (33%), dan in Wallonië (26%) en Vlaanderen 20%. Bovendien zijn vrouwen minder brokkenpiloten. Hoog tijd om naast leeftijd, ook geslacht als criterium voor verzekering op te nemen. Wetenschappelijk verschil in risico
 • Willy Masson

  4 maanden geleden
  Jean west klopt maar dat is de essentie van het probleem niet lijm kan je ook overal kopen en daarmee geraak je dan ook in Een roes. De essentie van het probleem Is het systematisch gepamper en het gevoel van straffeloosheid die het geeft aan jongeren om het te gebruiken. De spreekwoordelijke klepel is volledig doorgeslagen door toedoen van het politiek Correct establishment en dit word misbruikt door een deel van de jeugd .Legerdienst afschaffen was één van de domste zaken ooit.
 • Jean West

  4 maanden geleden
  Lachgas kan je zelfs in de supermarkt kopen zie foto. Deze capsules worden meestal gebruikt in de keuken.
 • willem merken

  4 maanden geleden
  Heb maar een ongeval met zo een kerel die meestal ook nog onverzekerd en niet gekeurd voertuig rond rijdt.
 • Andy Van de velde

  4 maanden geleden
  Raken waarhet pijn doet, auto in een kubus omtoveren in de pers! Evengoed voor vluchtmisdrijf!
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Duikers spotten zoogdier tijdens tochtje op Noordzee: “Een adembenemend tafereel”
  Play

  Duikers spotten zoogdier tijdens tochtje op Noordzee: “Een adembene­mend tafereel”

  Een paar duikers merken een zoogdier op naast hun boot in de Noordzee. Het dier speelt zo’n 10 minuten rond in de golven van de boot, waardoor de vrienden genoeg tijd hebben om beeldmateriaal te maken. Op de beelden is te zien hoe het dier soms bovenkomt en dan weer onder het water duikt. Of het een dolfijn of bruinvis is kunnen de duikers niet uitmaken, maar het tafereel zorgt wel voor een prachtig moment.